PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Barn med handicap / nedsat funktionsevne? Husk den berettigede støtte

Børn med betydelig og varigt nedsat fysisk og psykisk funktionsevne eller indgribende kronisk eller langvarig lidelse, er berettiget til at få hjælp, støtte og tilbud, som følge af dette. Når en nedsat funktionsevne konstateres, starter en på mange måder kompleks og svær periode, der stiller store krav til familien.

Barn med nedsat funktionsevne

En familie, der får et barn med en betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller indgribende kronisk eller langvarig lidelse, hvad enten dette er medfødt eller har udviklet sig over tid, vil generelt blive udfordret ved en større omsorgsopgave end i andre familier.

Dette kan sætte familien under pres. Presset øges typisk ved de ekstra opgaver i dagligdagen, der følger med, herunder blandt andet hensynet til søskende, ledsagelse til aktiviteter, planlægning og konflikthåndtering.

Nogle familier kan opleve ikke altid at blive mødt med forståelse for den konkrete familiesituation, skiftende sagsbehandlere og abstrakte regelsæt. Familien kan i disse situationer komme til at føle, at dem der skulle hjælpe, rådgive og vejlede, ikke fremstår som medspillere.

Den i forvejen pressede familie kan sættes under yderligere pres, og den i forvejen sparsomme tid vil nu skulle bruges på at dokumentere, argumentere og navigere i en verden, som de fleste ikke er bekendt med.

 

Kommunen har rådgivningspligt

Uanset at kommuner er underlagt en rådgivningsforpligtigelse, og værdigrundlaget for kommunens handicappolitik ofte angiver en tidlig målrettet, konkret og helhedsorienteret indsats, beretter alt for mange familier om en oplevelse af, at kommuner rundt i landet laver nedskæringer på handicapområdet. Dette går ud over retssikkerheden og mange familier føler sig sat til side i mødet med kommunen. Dette medfører igen, at mange derfor ikke får den støtte og de tilbud, de har brug for og ret til.

 

Vi har overblikket

Det er vigtigt at kende sine rettigheder, muligheder for hjælp og pligter i forbindelse hermed. Hvis du/I står i en situation, hvad enten det er første gang I er i kontakt med kommunen eller der har været længerevarende forløb, hvor dit barn og familie ikke får eller mister sin støtte, hjælper vi dig gerne med at vurdere, om du har modtaget den hjælp og støtte, som du er berettiget til. Vi kan samtidig bistå med ansøgninger, rådgivning og klager. Du er velkommen til at kontakte mig via mail trin@advodan.dk eller telefon 9631 3308.

0 kommentar

0 / 700 tegn