PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Hvad kræves der for at få et visum?

Et visum er en form for dokumentation, som giver dig tilladelse til at rejse ind i Danmark. Typisk vil visummet blive stemplet i dit pas, men i særlige tilfælde kan det bestå i et særskilt dokument. I forbindelse med din ansøgning om visum til Danmark, er der visse betingelser der skal være opfyldt. Hertil er spørgsmålet, om hvor længe et visum gælder og konsekvensen af at opholde sig i Danmark uden et gyldigt visum.

Generelle betingelser for visum til Danmark

Der gælder et stort antal betingelser, som afhænger af din konkrete situation. Nedenfor er oplistet 6 generelle betingelser for at modtage et visum til Danmark:

  1. Det er et krav, at du er i besiddelse af et pas eller anden gyldig rejselegitimation.
  2. Du må ikke have overtrådt nogle bestemte bestemmelser i Udlændingeloven, da det medfører, at du ikke kan få visum i 5 år.
  3. Ansøgningen om visum kan tidligst indgives 6 måneder inden starten på den forventede rejse, mens ansøgningen som hovedregel senest kan indgives 15 dage inden starten på rejsen.
  4. Du skal i din ansøgning godtgøre formålet med og vilkårene for dit ophold i Danmark.
  5. Du skal fremlægge dokumentation for, at du er i stand til at finansiere hele din opholdsperiode samt rejsen tilbage til dit bopælsland.
  6. Ansøgningen skal indsendes ved brug af ansøgningsskemaet, der er vedlagt som bilag til visumkodekset.

 

Hvor længe og hvor mange gange kan man få et visum?

Visummet udstedes for et bestemt antal dage, som fastsættes under hensyn til formålet med dit ophold. Som udgangspunkt må varigheden af opholdet ikke vare mere end 90 dage inden for en periode på 180 dage.

 

Hvad sker der, hvis man ikke rejser ud af Danmark inden visum udløber?

Såfremt du opholder dig i Danmark uden tilladelse, kan du for det første risikere ikke at kunne få visum i 5 år. For det andet kan du ved ulovligt ophold straffes med bøde eller fængsel indtil 6 måneder. Det er i denne henseende en skærpende omstændighed, hvis der er tale om et gentagelsestilfælde.

 

Som anført ovenfor, er der en række betingelser, der skal være opfyldte før man kan få et visum til et ophold i Danmark. De betingelser der stilles samt varigheden af dit visum afhænger bl.a. af hvor du kommer fra, dit formål med rejsen m.m. Erfaringen viser at det er meget vigtigt at få startet rigtigt, da det kan vise sig meget vanskeligt at få et visum, hvis man først har fået ét afslag.

Hos Advodan Aalborg har vi et stort indsigt i udlændingeretten, herunder processen vedrørende opnåelse af visum. Vi vil derfor gerne være behjælpelige med rådgivning, som også kan føres på engelsk, hvis det foretrækkes.

 

Udgivet den 25. november 2022

0 kommentar

0 / 700 tegn