PrivatErhverv
Jylland
Sjælland
Bornholm

Regler ved uskiftet bo

Har du mistet din ægtefælle, kan du vælge at sidde i uskiftet bo og økonomisk fortsætte stort set som før. Ved uskiftet bo skal du ikke udbetale arv til dine børn, og du beholder råderetten over din afdøde ægtefælles formue. Det betyder, at du frit kan bruge midlerne på for eksempel at betale termin på jeres fælles hus.

Hvis du fortsætter i uskiftet bo, er det nemt og billigt at gøre formuen op. Men det giver samtidig en række begrænsninger og forpligtigelser i forhold til jeres fælles formue. For eksempel kræver uskiftet bo, at du tager det fulde ansvar for afdødes gæld og indtræder i afdødes skattemæssige forpligtigelser. Har din afdøde ægtefælle særbørn, skal de desuden give skriftlig tilladelse til, at du kan sidde i uskiftet bo.

 

Du kan heller ikke gifte dig igen, hvis du sidder i uskiftet bo. Har du fundet kærligheden, skal du altså skifte bo, inden du kan indgå ægteskab.

Uskiftet bo

Vi hjælper dig med at klarlægge fordele og ulemper

Hvorvidt uskiftet bo er den rette løsning for dig eller ej afhænger af mange ting. Hos Advodan Lyngby hjælper vi dig med at klarlægge fordele og ulemper ved at fortsætte i uskiftet bo. På den måde kan du træffe det valg, der er allerbedst for dig.

Brug for hjælp?

Uffe Thorlacius

Advokat (H), Partner 46 14 51 14

0 kommentarer