Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Entrepriseret

Aftaler om ændringer

Det er ikke unormalt, at der opstår omstændigheder, som betyder, at du som bygherre er nødt til at lave ændringer i dit byggeprojekt.

Du er her

En ændring i et byggeprojekt betyder, at entreprenøren skal lave noget andet, end I har aftalt. I den situation er der to ting, det er vigtigt at få styr på:

Hvilken betydning har ændringen for prisen?

Det kan være samme pris, hvis du fx udskifter materialer til andre med samme pris. Det kan også være en tillægspris, fordi du tilvælger noget ekstra. Men det kan også være en besparelse, fordi du fx fjerner et dyrt el-anlæg eller et ekstra kundetoilet. I alle tilfælde er det vigtigt, at prisen bliver aftalt.

Hvilken betydning har ændringen for tidsplanen?

En ændring vil ret sjældent betyde, at entreprenøren bliver færdig før tid – men tit vil han bede om ekstra tid på grund af ekstraarbejder. Det er vigtigt, at den eventuelle ekstra tid bliver aftalt, for ellers har man reelt ingen tidsplan efter en ændring.

Ændringer inklusive betydning for både pris og tid, kan I bedst få på plads med en aftaleseddel. En aftaleseddel er et mini-tillæg til kontrakten, som på en enkelt side beskriver, hvad der bliver ændret. De fleste entreprenører har et fortrykt skema, som hurtigt kan udfyldes til netop det.

I mange entrepriseaftaler vil man skrive, at ingen ændringer gælder uden en underskrevet aftaleseddel. Det er en fornuftig og god måde at sikre, at man i hele processen har styr på aftalen.

Har du brug for hjælp til Entrepriseret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe med entreprise-aftalen?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Entrepriseret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.