Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Entrepriseret

Betalingsplan

Når du indgår en entrepriseaftale, er det vigtigt, at du sørger for at aftale en betalingsplan for dit byggeprojekt.

Du er her

En betalingsplan kan i princippet være opbygget på to forskellige måder.

Betaling efter pejlemærker

Den ene måde knytter sig til større ”pejlemærker” i det færdige byggeri. Det betyder, at du fx skal betale 15 procent efter afsluttet støbning, 25 procent efter rejsning af spær, 20 procent når byggeriet er lukket osv.

Her er det vigtigt, at de enkelte procentsatser svarer til, hvor stor en andel af den samlede opgave, der rimeligvis er tale om. 

Månedlige betalinger

Den anden måde knytter sig til entreprenørens egen angivelse af, hvor langt han er med de forskellige elementer i byggeiet. Her vil du månedsvis blive opkrævet svarende til, hvad der er sket, fx støbning 100 procent, murerarbejde 60 procent, tømrerarbejde 25 procent osv.

Her er det vigtigt, at du har mulighed for at kontrollere, om entreprenørens angivelser af, hvor langt han er, ser nogenlunde rigtig ud.

Det er nemlig vigtigt, at du betaler i samme grad, som der bliver bygget - og ikke mere end det. Populært sagt skal det være sådan, at der er råd til at færdiggøre arbejdet for de penge, der er tilbage.

Sikkerhed på 15 procent 

Normalt aftaler man, at entreprenøren stiller en sikkerhed på 15 procent af entreprisesummen i byggeperioden. Sikkerheden kan være en bankgaranti.

Når byggeriet er færdigt og bliver afleveret, nedskrives garantien normalt til 10 procent. Garantien er så ikke længere til sikkerhed for, at byggeriet bliver færdigt, men bliver et ”garantibevis” der skal sikre, at entreprenøren udbedrer mangler, man måtte opdage efter afleveringen.

Efter et år nedskrives garantien til 2 procent, for de fleste mangler opdages ret hurtigt.

Modsat vil entreprenøren, når der er aftalt en betalingsplan, nogle gange have sikkerhed for, at raterne kan og vil blive betalt. Så kan man i samarbejde med sit pengeinstitut stille garanti for entreprisesummen.

Har du brug for hjælp til Entrepriseret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe med entreprise-aftalen?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Entrepriseret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.