Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Entrepriseret

Entrepriseftalen

Som bygherre bør du under ingen omstændigheder indgå en entrepriseaftale uden at lave en skriftlig kontrakt.

Du er her

Som bygherre er der en lang række vilkår, du bør have aftalt. Det er fx:

Du kan benytte dig af det såkaldte AB-system. Mest kendt er nok AB 92.

AB-systemet er ikke love men spilleregler, som man kan beslutte at bruge – eller lade være. Benytter man AB, så er der taget stilling til rigtig mange forhold, og det er en god start. AB kan ikke helt erstatte en kontrakt, for der er stadig ting, der kræver afklaring. En komplet aftale bør fx indeholde en tidsplan, konsekvenser ved forsinkelse og en betalingsplan.

I AB-systemet finder man disse regelsæt:

  • AB (AB92) er de almindelige regler for entrepriseaftaler.
  • ABT (AB93) svarer i høj grad til AB92, men handler om totalentrepriser. Det betyder, at projekteringsansvaret ligger hos entreprenøren, ikke hos bygherren.
  • ABR (ABR89) er regler for indgåelse af aftaler med rådgiver. Reglerne bruges fortrinsvis i større entrepriser, ikke i privat byggeri

AB18 er et helt nyt regelsæt. AB18, ABT18 og ABR18 afløser AB92, ABT93 og ABR89 fra 1. januar 2019. Læs om det nye regelsæt her

Har du brug for hjælp til Entrepriseret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe med entreprise-aftalen?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Entrepriseret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.