Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Entrepriseret

Håndtering af konflikter

Den bedste måde at forebygge konflikter i byggeprojekter er ved at have styr på aftalerne. Gode aftaler giver færre konflikter.

Du er her

Kan man ikke undgå en konflikt, er det en ubetinget fordel at have dokumentationen i orden.

Den almindelige vej, hvis du har en entrepriseaftale, går gennem Voldgiftnævnet for Byggeri og Anlæg, forkortet VBA.

Det er fornuftigt, for voldgiftnævnet har stor viden om byggeri, hvilket en byretsdommer ikke nødvendigvis har. I VBA kan man sagtens gennemføre sagen som en traditionel voldgiftssag, hvor nævnet træffer en afgørelse, men VBA vil også gerne tilbyde mægling eller mediation som alternative løsninger, der baseres mere på forhandling end regler.

I en del erhvervsforsikringer vil der være retshjælpsdækning, som dækker omkostningerne ved en sag.

I de fleste entrepriseaftaler – og i alle standardaftalerne i AB-systemet, er der aftalt voldgift. Har man ingen aftale om voldgift, føres en sag som en almindelig retssag. Voldgift er ofte dyrere end retssager, men til gengæld går de hurtigere. Til gengæld kan en afgørelse fra VBA ikke ankes, som en dom fra byretten kan.

Uanset måden, så er det altid penge værd at undgå en konflikt. Selv hvis man vinder fuldt ud, har det kostet uanset hvad kostet dig tid . Hvis uenighederne ikke er så store, vil det tit være den bedste løsning at slå en handel af – også selv om man ikke synes, det er helt rimeligt.

Har du brug for hjælp til Entrepriseret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe med entreprise-aftalen?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Entrepriseret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.