Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Entrepriseret

Tidsplan

Inden byggeprojektet går igang, bør du sikre, at der er styr på tidsplanen - og at den er realistisk.


Hvornår starter byggeriet? Hvornår er det færdigt? Er der ”mellemtider” undervejs i byggeriet, hvor du kan kontrollere, om tidsplanen holder eller ej? Hvad er konsekvensen af forsinkelser, og skal det koste noget? Kan tidsplanen blive forlænget på grund af dårligt vejr – eller hvad med ændringer i projektet undervejs?

Færdigmelding

I ethvert byggeprojekt bør du aftale en dato for færdigmelding. Ellers kan du være nogenlunde sikker på, at byggeriet bliver senere færdigt, end du havde regnet med. I større entrepriser bør der være en egentlig tidsplan, så du også løbende kan holde øje med, om byggeriet skrider frem som forventet.

Dagbod

I aftalen bør du også forsøge at få fastlagt en dagbod. Det er en bod, som entreprenøren skal betale for hver dag, han er forsinket. Formålet er ikke, at byggeriet skal blive billigere – formålet er at motivere entreprenøren bedst muligt til at blive færdig til tiden.

I et erhvervsbyggeri vil du som bygherre ofte være særlig sårbar over for forsinkelser. Byggeriet er ofte tiltænkt benyttet til en bestemt aktivitet, som ikke altid kan tåle en udsættelse. Det er vigtigt, at entreprenøren forstår vigtigheden. Det er også vigtigt, at dagboden bliver fastsat så tilpas stor, at den reelt virker motiverende for entreprenøren. Men det er i virkeligheden endnu vigtigere, at der laves en tidsplan, der er realistisk.

Entreprenøren vil sikkert forlange vejrligsdage. Man kan ikke altid støbe i frostvejr og man kan ikke altid lægge tag i regnvejr. Vejret kan forsinke et byggeri, og når det sker, vil entreprenøren som oftest forlange ekstra tid. Det er ganske rimeligt – og som bygherre bør du indregne en margin til vejrlig i din egen interne tidsplan.

Skulle der ske projektændringer, kan man også sagtens forestille sig, at entreprenøren vil have ekstra tid for at lave noget andet (og måske mere) end aftalt. Nogle gange er det også ganske rimeligt.

Har du brug for hjælp til Entrepriseret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe med entreprise-aftalen?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Entrepriseret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.