Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Overblik: Behandling af børnesager i Familieretshuset

  • Af Amanda Ellekilde Jørgensen, ADVODAN
  • 23. maj 2019
  • 4 Spørgsmål & svar

Den 1. april trådte det nye familieretssystem i kraft. Siden da har forældre i brudte familier skulle henvende sig digitalt til Familieretshuset for at få hjælp til at håndtere konflikter. Advokat Rikke Frødstrup fra ADVODAN Glostrup giver dig et overblik over, hvordan det foregår, når du søger hjælp hos Familieretshuset.

Familieretshuset

Familieretshuset er jeres indgang til det nye familieretlige system. Her finder I tilbud om bl.a. børnesagkyndig rådgivning, samarbejdskursus og børnegrupper. Hvis uenigheden med din partner er relativt stor, kan det dog være nødvendigt at rejse sag – det starter ved udfyldning af en ansøgningsblanket på Familieretshusets hjemmeside.

Familieretshuset ser på de angivne oplysninger og beslutter, hvad der skal ske med jeres sag. Den kan nemlig gå én af to veje: til familiemægling eller til familieretlig udredning.

Familiemægling

Er jeres sag ikke alt for kompleks, vil den i første omgang gå familiemæglings-vejen. ”Det nye system har fokus på børnenes behov. Som forældre kender I jeres barn bedst, og derfor ser Familieretshuset helst, at du når til enighed om aftalerne med barnets anden forælder. Det er dét, der er målet med familiemæglingen,” forklarer advokaten og fortsætter:

”Ved familiemægling lægges der altså fokus på samarbejde og konstruktiv kommunikation. Der vil være tilknyttet en børnesagkyndig rådgiver, som ved en masse om konfliktløsning og børns trivsel. Men har I brug for en juridisk afgørelse, fordi familiemæglingen ikke hjælper jer i mål, vil jeres sag gå videre til familieretlig udredning.”

Du kan vælge at tage en bisidder eller advokat med til møderne både ved familiemægling og familieretlig udredning.

Familieretlig udredning

Komplekse sager og sager, der er gået uløste videre fra familiemægling, bliver behandlet ved familieretlig udredning. Den laves af en jurist og en børnesagkyndig og går ud på at redegøre for de forhold, der kan have betydning for barnets trivsel.

I denne fase bliver I måske enige om nogle aftaler, men hvis I ikke gør, vil den familieretlige udredning være udgangspunkt for en afgørelse ved Familieretten. Afgørelsen vil desuden blive truffet på baggrund af jeres ansøgning og information hentet fra andre myndigheder.

”Det mest optimale er selvfølgelig, hvis du og barnets anden forælder kan samarbejde og blive enige om en løsning på problemerne, hvad end det er med hjælp fra Familieretshuset eller ej. Bliver I ikke enige, vil sagen blive afgjort af en dommer i Familieretten,” fortæller Rikke Frødstrup og opfordrer til, at man opsøger en advokat, når sagen er på vej mod Familieretten.

Vil du vide mere?
Rikke Frødstrup

Rikke Frødstrup

Advokat | Vis faglig profil
Spørgsmål
Martin
5/24/2019 4:20:57 PM

Følger børnenes ting bopælspligten jeg mener fra tøj,cykelhjælme, legetøj til senge og skabe? Det skal siges deres værelser er endnu ikke delt.

Rikke Frødstrup
5/29/2019 11:11:53 AM

Kære Martin

Normalt deler man så vidt muligt børnenes ejendele, så den ene ikke skal ud og købe alt til et nyt værelse mv.

Med venlig hilsen
Rikke Frødstrup
Rikke Frødstrup Advokat | ADVODAN Glostrup København Se faglig profil
Besvar indlæg
Maria
1/3/2020 11:24:25 AM

Jeg vil give samtykke for at juristen kan hente oplysninger om mig. Men kan ikke finde rundt i familieertshuset hjemmesiden og er lidt i tvivl hvordan det skal gøre.

Rikke Frødstrup
1/6/2020 4:24:39 PM

Kære Maria

Jeg skal bede dig kontakte Familieretshuset, såfremt du måtte have spørgsmål til deres hjemmeside. Du kan kontakte dem på tlf. 7256 7000.

Med venlig hilsen
Rikke Frødstrup
Rikke Frødstrup Advokat | ADVODAN Glostrup København Se faglig profil
Besvar indlæg
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Skilsmisse Skilsmisse

Se også videoguides, infografikker, statistikker om skilsmisse og separation samt links til de vigtigste skilsmissepapirer.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.693 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.693 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.