Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Rettigheder ved graviditet og barsel: få et overblik her

  • Af Kristine Liljeberg Nielsen, ADVODAN
  • 12. maj 2020

Din arbejdsgiver skal udvise hensyn til dig som er gravid

Hvis du er gravid, skal din arbejdsgiver tage særligt hensyn til dig som medarbejder. De hensyn skal sikre, at du ikke pålægges at udføre et stykke arbejde, der er skadeligt for dig eller barnet under graviditeten. Det kan fx være særlige hensyn i forhold til:

  •          Fysisk arbejde
  •          Kontakt med kemikalier
  •          Høj stressbelastning

Hvis du er udsat for ovenstående under din graviditet, skal din arbejdsgiver forsøge at omplacere dig, så du undgår dem. Er dette ikke muligt, kan lægen eventuelt give dig en erklæring, så du bliver fritaget for arbejde, indtil din arbejdsgiver finder en løsning, eller indtil du går på barsel.

Graviditet og sygdom

Under graviditeten og barslen er du omfattet af særlige beskyttelsesregler i forhold til eventuel opsigelse. Reglerne omfatter alle områder, der kan relateres til din graviditet eller orlov – det vil sige sygdom, udsigt til orlov, lægebesøg, jordemoderbesøg i arbejdstiden og lignende. Det betyder at din arbejdsgiver som hovedregel ikke har ret til at opsige dig på grund af graviditetsbetinget sygdom/fravær. Dette gælder også, i forhold til 120 sygedagsreglen, hvis den er aftalt.

Graviditet og barsel skaber ikke immunitet

Hvis din arbejdsgiver kan godtgøre, at din graviditet eller barsel ikke er årsag til opsigelsen, så kan det efter omstændighederne være i orden for arbejdsgiver at opsige dig. Det vil eksempelvis sige, at omstruktureringer og nedskæringer, efter omstændighederne godt kan være saglige grunde til at opsige dig.

Er du gravid eller på barsel og blevet opsagt?

Er du gravid, og bliver du opsagt af din arbejdsgiver, så skal du sikre dig, at opsigelsen ikke skyldes din graviditet eller barsel. Det er vigtigt, at din arbejdsgiver godtgør, hvilke konkrete og saglige årsager, der er til opsigelsen. Du kan derfor godt blive opsagt, selvom du er gravid, men det kræver, at din arbejdsgiver kan godtgøre, at opsigelsen ikke kan relateres til din graviditet eller barsel. Bliver du opsagt på grund af din graviditet eller barsel, har du krav på godtgørelse efter ligebehandlingsloven. Denne godtgørelse vil normalt udgøre 6-12 måneders løn.

 

Er du gravid, og er du blevet opsagt enten uden saglig grund, eller har du mistanke om, at din opsigelse er relateret til din graviditet eller barselsorlov, kan vi hos ADVODAN hjælpe dig på vej, så du får det, du er berettiget til.

Vil du vide mere?
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Ansættelse og medarbejdere Ansættelse og medarbejdere

Som arbejdsgiver har du en lang række forpligtelser over for dine medarbejdere.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.722 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.722 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.