Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Vil du klage over din ejendomsvurdering? Så skal du formentlig gøre det inden 31. oktober 2020

  • Af Nina Munk Andersen, ADVODAN
  • 19. jun 2020
  • 2 Spørgsmål & svar

Genoptagelse af ejendomsvurderinger afskaffes

For at sikre at Skatteforvaltningens administration skal kunne følge med og for at skabe mere gennemsigtighed af reglerne, er et regeringens initiativer, at boligejere ikke længere skal kunne anmode om genoptagelse af gamle ejendomsvurderinger fra d. 1. november 2020. 

På nuværende tidspunkt kan boligejere anmode om ordinær genoptagelse af ejendomsvurderinger 4 år tilbage i tiden, regnet fra d. 1. maj i det pågældende år. Men dette afskaffes altså d. 1. november 2020. Mener du, at der er fejl i din ejendomsvurdering og vil du klage, skal du derfor gøre dette inden d. 31. oktober 2020. Din sag skal dog ikke være afsluttet inden 1. november, så længe den er indgivet inden, vil du få behandlet din sag.

 

Vil du søge du om genoptagelse af din ejendomsvurdering?

Vil du klage over din ejendomsvurdering, kan du enten selv oprette en anmodning på Skat.dk eller få hjælp fra en advokat til at gøre det for dig. Det er vigtigt, at du redegør for, hvorfor du mener, at der er grund til genoptagelse og grunden skal være baseret på minimum et af tre nedenstående forhold:

-          Fejl i de faktiske forhold

-          Hvis den nuværende vurdering er blevet underkendt eller ændret

-          Hvis vurderingen ved en fejl ikke er blevet lavet

Du finder din ejendomsvurdering i din årsopgørelse eller i Vurderingsstyrelsens register. 

 

ADVODAN kan hjælpe dig på vej

Har du en ejendomsvurdering, som du mener, er fejlbehæftet og vil du have den vurderingen genoptaget, så har vi erfarne boligadvokater, der kan hjælpe dig med din anmodning. Vi har mange års erfaring og har kendskab til alle dele af landet, så vi kan hurtigt gennemskue fejlene og hjælpe dig på vej.

 

Det forventes, at lovforslaget træder i kraft d. 1. juli 2020, hvis det vedtages i folketinget.

Vil du vide mere?
Nina Munk Andersen

Nina Munk Andersen

Advokat | Vis faglig profil
Spørgsmål
Louise
7/8/2020 3:46:57 PM

Kære Advodan,

Jeg har lige læst jeres artikel. Hvad hvis man mener at ejendommens salgsværdi er væsentligt lavere, og eks. har købt ejendommen billigere end ejendomsvurderingen. Er der så mulighed for nedsættelse af ejendomsvurderingen og dermed skat?

Ann-Lizel Zier Sondrup
7/25/2020 10:06:24 PM

Hej,
Jeg er også interesseret i, at vide mere om den fastsatte og kommunale vurdering, versus reel ejendomsvurdering ved salg.
Når differencen her kan være 2-300000 kr. er det nærliggende at tænke, at kommunen blot vil tjene penge.
Hvordan får man da kommunen til at revurdere, eller er det blot urimeligheder man skal leve med ?

Besvar indlæg
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.