PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Nu er der hjælp på vej til ejere af iværksætterselskaber (IVS'er)

Regeringen besluttede d. 9. april 2019 at afskaffe iværksætterselskabet som selskabsform. Ejere af et IVS har derfor skullet omregistrere deres selskab til fx et ApS, A/S eller en enkeltmandsvirksomhed. Nu gør en ny politisk aftale det nemmere for iværksættere at omregistrere deres IVS til en anden selskabs- eller virksomhedsform. De fleste vælger at omregistrere til et ApS.

Lempelse af reglerne for omregistrering fra IVS til ApS

I kølvandet på coronakrisen er det blevet endnu sværere for mange iværksættere at skaffe den nødvendige selskabskapital på 40.000 kr., som det kræver at omregistrere et eksisterende iværksætterselskab (IVS) til et anpartsselskab (ApS). For at imødekomme de ejere af et IVS, der endnu ikke har omregistreret, har regeringen og Folketinget lettet kravene på ordningen for omregistrering.

I aftalen lempes reglerne på to måder:

  1. For det første udskydes omregistreringsfristen i 6 måneder fra d. 15. april 2021 til den 15. oktober 2021. Er dit IVS ikke omregistreret inden d. 15. oktober 2021, vil det blive tvangsopløst.
  2. For det andet vil der ikke længere være krav om, at både selskabskapitalen og egenkapitalen skal udgøre mindst 40.000 kr. Fremadrettet et det tilstrækkeligt, at selskabskapitalen udgør 40.000 kr., hvilket betyder, at man kan nøjes med at indbetale differencen mellem IVS’ets registrerede selskabskapital og minimumskapitalkravet for ApS.

Regeringens og folketingets tanke er, at det vil lette omregistreringen for iværksættere, der fx har lånt penge til opstartsinvesteringer, fordi der ikke længere er krav om, at virksomheden skal have 40.000 kr. på bundlinjen på tidspunktet for omregistreringen.

 

Har du brug for hjælp til at omregistrere dit IVS?

Hos Advodan har vi erfarne erhvervsadvokater, der kan hjælpe dig med din omregistrering. Vi kan også hjælpe dig med at tilrettelægge dit nye selskab, hvis du har langsigtede planer om fx salg eller flere ejere. Tag kontakt til Advodan i dag og hør mere om dine muligheder.

Vil du vide mere?

0 kommentar

0 / 700 tegn