Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Nu er der hjælp på vej til ejere af iværksætterselskaber (IVS’er)

  • Af Kelvin Valeur Thelin, ADVODAN
  • 15. sep 2020

Lempelse af reglerne for omregistrering fra IVS til ApS

I kølvandet på coronakrisen er det blevet endnu sværere for mange iværksættere at skaffe den nødvendige selskabskapital på 40.000 kr., som det kræver at omregistrere et eksisterende iværksætterselskab (IVS) til et anpartsselskab (ApS). For at imødekomme de ejere af et IVS, der endnu ikke har omregistreret, har regeringen og Folketinget lettet kravene på ordningen for omregistrering.

I aftalen lempes reglerne på to måder:

  1. For det første udskydes omregistreringsfristen i 6 måneder fra d. 15. april 2021 til den 15. oktober 2021. Er dit IVS ikke omregistreret inden d. 15. oktober 2021, vil det blive tvangsopløst.
  2. For det andet vil der ikke længere være krav om, at både selskabskapitalen og egenkapitalen skal udgøre mindst 40.000 kr. Fremadrettet et det tilstrækkeligt, at selskabskapitalen udgør 40.000 kr., hvilket betyder, at man kan nøjes med at indbetale differencen mellem IVS’ets registrerede selskabskapital og minimumskapitalkravet for ApS.

Regeringens og folketingets tanke er, at det vil lette omregistreringen for iværksættere, der fx har lånt penge til opstartsinvesteringer, fordi der ikke længere er krav om, at virksomheden skal have 40.000 kr. på bundlinjen på tidspunktet for omregistreringen.

 

Har du brug for hjælp til at omregistrere dit IVS?

Hos ADVODAN har vi erfarne erhvervsadvokater, der kan hjælpe dig med din omregistrering. Vi kan også hjælpe dig med at tilrettelægge dit nye selskab, hvis du har langsigtede planer om fx salg eller flere ejere. Tag kontakt til ADVODAN i dag og hør mere om dine muligheder.

Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Selskabskonstruktion og virksomhedsformer Selskabskonstruktion og virksomhedsformer

Se og læs guides, e-bog, tidslinje og infografikker om sikker virksomhedsdrift og konstruktion.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.