PrivatErhverv
Jylland
Sjælland
Bornholm

Ligestilling mellem mor og far

I dag er det som udgangspunkt mor, der får udbetalt børnepengene. Politikerne på Christiansborg mener, at det er en gammeldags tilgang. Derfor har de nu gjort op med det. Det betyder, at børnepengene fra 1. januar 2022 som udgangspunkt deles mellem mor og far, hvis de har fælles forældremyndighed. Det gælder, uanset om mor og far bor sammen eller hver for sig.

Børnepenge betegnes i offentligt regi som børne- og ungeydelse. Den nye lovændring betyder, at forældre med fælles forældremyndighed vil få udbetalt børne- og ungeydelsen med halvdelen til hver. Har en forælder forældremyndigheden alene, vil ydelsen fortsat blive betalt til denne. Udgangspunktet vil dog således være en ligedeling af børnepengene.

Til den nye hovedregel findes flere undtagelser:

  • Forældrene bor ikke sammen og erklærer, at de er enige i, at ydelsen fortsat skal betales alene til den ene forælder.
  • Forældrene er ikke enige om at dele ydelsen, og den ene forælder kan dokumentere, at barnet skal være mindst 9 ud af 14 dage hos denne, og at barnet ikke efterfølgende har haft registreret bopæl hos den anden forælder.
  • Den ene forælder er ikke fuldt skattepligtig i Danmark. I denne situation vil ydelsen fortsat blive betalt til den anden forælder.

Har du spørgsmål til dette, er du altid velkommen til at kontakte vores Privatretsteam på 46 14 50 00. 

0 kommentarer