PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Udstationering af medarbejdere

Overvejer din virksomhed at udstationere medarbejdere i udlandet, har skattereglerne i Danmark og udstationeringslandet stor indflydelse på både virksomhedens og dine medarbejderes situation og omkostninger.

Først skal du kende til skattelovgivningen i de to lande, og derefter er det vigtigt at finde ud af, om medarbejderens skattepligt i Danmark ændrer sig. Det afhænger blandt andet af udstationeringens varighed og medarbejderens personlige forhold i Danmark.

Mange lande har lempelige skatteregler for udstationerede medarbejdere. Det giver mulighed for at sammensætte en lønpakke med store fordele for både din virksomhed og dine medarbejdere. Til gengæld er andelen til social sikring ofte højere i udlandet end i Danmark. Derfor vil det som regel være en fordel for begge parter at planlægge udstationeringen, så medarbejderen forbliver på dansk socialsikring og dermed undgår en stor ekstraudgift.

Udstationerer du en sælger, der har bemyndigelse til at indgå aftaler i udlandet, risikerer din virksomhed at få fast driftssted i udlandet. Også selv om sælgeren blot arbejder fra sin private bopæl, og der ikke oprettes en firmaadresse i det pågældende land. Det kan medføre, at virksomheden skal betale virksomhedsskat i det pågældende land.  

Hos Advodan råder vi over specialister, der rådgiver din virksomhed om skatteregler og særlige forhold i forbindelse med udstationering af medarbejdere i udlandet.