PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

5 råd til virksomheder under coronakrisen

Faren for spredning af coronavirus har lagt landet og store dele af verden ned. Coronavirus har skabt en reel samfundskrise og for mange virksomheder betyder det tab af omsætning og indtjening. Som virksomhedsejer eller -leder er der overvejelser og beslutninger som du i bør overveje for at undgå alvorlige vanskeligheder hvis konkurs.

Vi har sammenfattet 5 punkter, der forhåbentlig kan hjælpe dig og din virksomhed på vej i en udfordrende tid. Virksomheder er forskellige, men en række forhold går igen:

  1. Genskab overblikket over virksomhedens økonomi: du bør se på udviklingen i omsætning og udgifter, og derfra vurdere den værst tænkelige og den realistiske udvikling i tallene. Undersøg hvordan det kan se ud om 1, 3 og 6 måneder?
  2. Tilpas dine omkostninger til omsætningen: og gør det hurtigt; reducer personaleomkostninger og leverancer som du ikke skal bruge. Få din advokats hjælp til fx at gennemføre tvungen ferie, frivillig eller tvungen nedsættelse af arbejdstid, nedsættelse af løn og/eller opsigelse af medarbejdere eller andre nødvendige indgreb.
  3. Skaf likviditet: lige nu er der fx mulighed for at skubbe betalinger af moms og B-skat og bankerne har fået nye muligheder for at hjælpe med lån og afdragsfrihed i en afdækket periode. Du kan også drøfte udskydelse af afdrag på virksomhedslån med banken. Få din advokats hjælp i forbindelse med en sikkerhedsstillelse. Flere af bankerne står klar til at hjælpe deres kunder, men vil søge den sikkerhed som de kan få. Tag fat i din bank hurtigst muligt og hav dine nye budgetfremskrivninger med.
  4. Tænk nyt for at skaffe omsætning: når dine medarbejdere og masser af andre skal arbejde hjemme, er der nye behov. Kan du udnytte dem?
  5. Pas på ”rovdyrene”: når der er store udfordringer i samfundet, så er der også folk som er parat til at misbruge dem. Lyder noget til at være for godt til at være sandt, så kan det bestemt være tilfældet. Det er vigtigt, at du undersøger alle muligheder grundigt og ikke falder for tilbud, der fx kan gældsætte dig langt ud i fremtiden.

 

Vi står til rådighed med hjælp.

 

Vil du vide mere?

0 kommentar

0 / 700 tegn