PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Beskyt dit selskab mod bedrageri – lav et password på virk.dk

Har du sat virk.dk op til at kræve et password, når der laves registreringer i dit selskab? Hvis ikke, bør du kraftigt overveje det. Det er nemlig slet ikke så svært, som man skulle tro, at begå selskabsbedrageri i Danmark – og det kan have store økonomiske konsekvenser til følge.

Svindlere kan lave aftaler på vegne af dit selskab

Er man registreret som direktør af et selskab på virk.dk, kan man indgå aftaler på vegne af selskabet. Det omfatter aftaler, der sætter virksomheden i gæld – fx oprettelse af kviklån og køb på kredit. Dette gælder som udgangspunkt også, når en svindler uretmæssigt har registreret sig som direktør. Registrerer en svindler sig som direktør af dit selskab, kan det derfor få alvorlige følger.

 

Sådan kan en svindler registrere sig som direktør

Hvis man har privat NemID eller erhvervsNemID, kan man registrere en hvilken som helst ejer eller direktør i ethvert dansk selskab – medmindre selskabet aktivt har været inde og opsætte et password på virk.dk. Registreringen kræver kun, at man kender CPR-nummeret på den person, man vil registrere.

Konsekvenser for dit selskab

Hvis en svindler bruger penge på vegne af dit selskab, kan de penge være tabt, selv hvis svindleren dømmes for bedrageriet i en retssag. Selvom dit selskab vil have et krav mod svindleren, er der en betydelig risiko for, at svindleren hverken helt eller delvist kan betale dette krav. Er du ikke forsikret mod selskabsbedrageri, kan det i yderste konsekvens betyde, at dit selskab går konkurs for at tilbagebetale kreditorerne.

Undgå bedrageri med et password

Vil du sikre dig bedst muligt mod, at en svindler kan registrere sig som ejer og direktør af dit selskab, skal du gå på virk.dk og opsætte et password. Passwordet vil efterfølgende skulle indtastes, før der kan laves ændringer og registreringer i selskabet.

 

Sådan opsætter du et password

  • Log på virk.dk med dit NemID
  • Nu ser du selskaber, du er tegningsberettiget til – log ind som administrator af dit selskab
  • Vælg ”Ændre virksomhed”
  • Start selvbetjening
  • Gå til ”Find virksomhed” og søg på navnet på dit selskab
  • Vælg dit selskab
  • Klik på ”Passwordbeskyttelse”

Du kan kun sætte password på selskaber, du er tegningsberettiget for. Det er du, hvis du er registreret som direktør.

 

Ulempe ved beskyttelse med password

Sætter du et password op for dit selskab, er det kun dem, der kender passwordet, som kan lave ændringer og registreringer i dit selskab. Det komplicerer selvfølgelig de normale procedurer en smule, hvis dit selskab benytter sig af professionel hjælp til registreringer, fx en revisor eller en advokat. Det er dog vigtigt at holde denne ulempe op imod de konsekvenser, det manglende password kan have.

Indsender formularen...

Har du brug for rådgivning?

Vil du vide mere?

0 kommentar

0 / 700 tegn