PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Ejendomsvurdering

Den offentlige ejendomsvurdering af en bolig giver en idé om boligens værdi. Her kan du læse om vurderingernes betydning for dig som boligejer eller -køber.

Hvad er en ejendomsvurdering?

En ejendomsvurdering er en vurdering af en ejendoms værdi. Offentlige ejendomsvurderinger foretages af Skat.

Skat er ikke ude at se på den konkrete ejendom, der vurderes. I stedet undersøger Skat salgspriserne på boliger i lignende områder, som er sammenlignelige med hensyn til størrelse, stand, alder og beliggenhed.

Du kan til enhver tid finde den offentlige ejendomsvurdering af en hvilken som helst bolig på Skats hjemmeside. Som boligejer eller -sælger kan det være relevant at se vurderingen af din egen bolig eller en bolig med sammenlignelige forhold, fx din nabos. Som boligkøber kan du være interesseret i vurderingen af en bolig, du overvejer at byde på.

Hvad betyder ejendomsvurderingen for mig?

Betaling af skat

Den offentlige ejendomsvurdering er vigtig for den skat, du betaler som boligejer. Ejendomsværdiskatten beregnes nemlig med udgangspunkt i vurderingen. Læs mere om ejendomsvurdering og skat her.

 

Bolighandlen

Ejendomsvurderinger har også betydning i forbindelse med en bolighandel. Som sælger ønsker man ikke at sælge sin bolig for billigt, og som køber vil man ikke byde mere på en bolig, end den er værd. Man kan derfor bruge den offentlige ejendomsvurdering som pejlemærke, når man prøver at finde frem til en rimelig salgspris. Man kan også vælge at få en ejendomsmægler til at vurdere den konkrete boligs værdi på det konkrete tidspunkt. 

Hos Advodan har vi, på grund af vores mange kontorer fordelt omkring i hele landet, stor erfaring med ejendomsvurderinger i specifikke områder.

De nye ejendomsvurderinger

Indtil 2011 blev de offentlige ejendomsvurderinger opdateret hvert andet år. Ordningen blev midlertidig suspenderet i 2013, da det viste sig, at vurderingerne var misvisende. 

Vurderingsstyrelsen har i 2023 sendt nye og opdaterede ejendomsvurderinger ud. Den nye vurdering er en dog en foreløbig vurdering, da den endelige vurdering først kommer i 2025.

Du kan se de nye vurderinger her.

Indsender formularen...

Har du brug for rådgivning?