PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Hvorfor overveje en samlivskontrakt?

Når I lever i et papirløst forhold, er jeres samliv ikke reguleret af retsregler. I kan derfor gå fra hinanden uden at søge om separation og skilsmisse, ligesom I selv er ansvarlige for at dele jeres formue. Det kan I gøre med samlivskontrakt.

Hvorfor overveje en samlivskontrakt? 

Der kan hurtigt opstå tvivl og uenighed, når man som tidligere samlevende skal dele de ting, man har anskaffet sig i den tid, man har været sammen. Spørgsmål om, hvem der har ret til hvad, kan forværre en i forvejen betændt og konfliktfyldt situation.

Ønsker I at undgå unødvendige uenigheder, kan en samlivskontrakt være en god løsning.

I en samlivskontrakt sætter I ord på, hvordan udgifterne skal fordeles, hvem der ejer hvad, og hvordan I skal dele værdierne i tilfælde af, at I går fra hinanden.

En samlivskontrakt danner baggrund for delingen af fx jeres bolig, møbler og bil, hvis I går fra hinanden. I en samlivskontrakt sætter I ord på, hvordan udgifterne skal fordeles, hvem der ejer hvad, og hvordan I skal dele værdierne i tilfælde af, at I går fra hinanden. For eksempel kan man aftale, at det, man køber til hjemmet, er ejet af begge parter.

Kan I ikke blive enige om bodelingen, kan sagen i værste fald ende i skifteretten, og det kan koste mange penge. Derfor anbefaler vi, at I når til enighed ved hjælp af jeres advokater.

Hvordan laver man en samlivskontrakt?

Der er ikke nogen formelle krav til, hvordan en samlivskontrakt udformes. Vi vil dog til enhver tid anbefale, at aftalen udformes på skrift, samt at den dateres og underskrives af begge parter.

Da det kan være svært at overskue konsekvenserne af sådan aftale, står Advodan klar til at hjælpe jer med at udarbejde den. Vi giver jer råd og sparring, sådan at I får en aftale, der indfrier begge parters ønsker og behov. 

Indsender formularen...

Har du brug for rådgivning?