PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Accessoriske enkeltværelser

Accessoriske enkeltværelse er fremleje af et værelse i fx en lejlighed. Der gælder andre regler for accessoriske enkeltværelser end der gør for udlejning af fx hele lejligheder. Det skal du være opmærksom på både som lejer og fremlejer.

Vi tilbyder:

 1. Juridisk rådgivning for fremleje af et værelse
 2. Gennemgang af indholdet i lejekontrakten
 3. Vejledning om særlige vilkår for accessoriske enkeltværelser

Skal du leje eller fremleje et accessorisk enkeltværelse? 

Accessoriske enkeltværelser er bedre kendt som værelser i delelejligheder eller bofællesskaber. 

Der er tale om et accessorisk enkeltværelse, hvis lejeren lejer et værelse i et lejemål, hvor udlejer også selv bor. Har lejer eget køkken med afløb, vil lejemålet ikke betragtes som et enkeltværelse, men som en beboelseslejlighed. Deler lejer og udlejer køkken, er der tale om et accessorisk enkeltværelse.

Hos Advodan kan en specialiseret lejeretsadvokat kan hjælpe dig med din leje eller fremleje af et accessorisk enkeltværelse. Vi kan blandt andet hjælpe med:

 • Reglerne for fremleje af et værelse
 • Gennemgang af indholdet i lejekontrakten
 • Rådgivning om og fastsættelse af husleje
 • Depositum og forudbetalt leje
 • Opsigelse og tidsbegrænsning
 • Rådgivning om lejeloven og dine rettigheder
 • Særlige vilkår for accessoriske enkeltværelser
 • Fremleje og skat

Tag en uforpligtende samtale med en lejeretsadvokat og få afdækket dine behov for professionel hjælp.

Allierer du dig med en Advodan-advokat, bliver du klædt på til at navigere i de juridiske krav og muligheder i din situation – og får tryghed omkring hele processen.

Advodan – personlig rådgivning, lokal indsigt og jura i øjenhøjde

Hos Advodan kan vi hjælpe dig med personlig rådgivning og juridiske dokumenter inden for alle dele af privatretten. På vores over 20 kontorer fordelt rundt i landet arbejder der mere end 100 jurister. Det betyder, at din Advodan-advokat både er ekspert i leje og udleje, har kendskab til dine lokale udfordringer og kan trække på viden og erfaring fra sparringspartnere landet over.

Vi ved, at juridiske problemstillinger kan være komplekse i både form og indhold. Derfor er det centralt for os at møde vores kunder i øjenhøjde – både i vores rådgivning og dokumenter. Vi starter også gerne med i fællesskab at afdække dit behov for hjælp, hvis du er i tvivl om, hvilken rådgivning eller hvilke dokumenter der er relevante i din situation.