Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Ejendomsadministration

Andelsboligforening

I en andelsboligforening hæfter andelshaverne ofte solidarisk for foreningens gæld. Det betyder, at foreningens juridiske og økonomiske forhold har direkte betydning for hvert eneste af andelsforeningens medlemmer. Med ADVODAN som administrator af jeres andelsboligforening får I effektiv økonomisk styring og dermed sikkerhed for både medlemmer og bestyrelse. Vi tager os af alle foreningens administrative opgaver og rådgiver omkring den daglige drift af ejendommen.

Du er her

Hvad siger loven?
Andelsboligforeninger er underlagt andelsboligloven. Andelsboligloven udstikker blandt andet de overordnede rammer for handel med andelsboliger og regler for, hvad en andelsbolig maksimalt må koste.

Med ADVODAN som administrator på jeres andelsboligforening kan I være sikre på, at tingene kører efter bogen. Det gælder både den daglige styring af økonomien, og når én af andelsboligerne i jeres forening skal sælges.

Økonomistyring er altafgørende
Effektiv styring af indtægter og udgifter er alfa og omega i en andelsboligforening. Med ADVODAN som ejendomsadministrator får I en professionel partner, der sørger for at minimere jeres økonomiske bekymringer.

Vi opkræver boligafgift, a conto bidrag for varme og vand og sørger for løbende bogføring af indbetalingerne. På den måde får hver andelshaver sikkerhed for, at foreningens daglige økonomi hænger sammen.

Generalforsamlingen skal følge loven
Andelsboligforeningens højeste myndighed er generalforsamlingen, hvor foreningens medlemmer har adgang til at deltage, stille forslag og til at stemme. Det vigtigste formål med den ordinære generalforsamling er at godkende regnskab, fastsætte budgetter og sammensætte bestyrelsen.

Det er også på generalforsamlingen, at alle beslutninger vedrørende ejendommen og foreningens aktiviteter bliver truffet. Generalforsamlingen skal følge lovens krav. Ellers risikerer I, at jeres beslutninger er ugyldige.   

Som ejendomsadministrator sikrer ADVODAN, at generalforsamlingen gennemføres korrekt, og at der træffes gyldige beslutninger i overensstemmelse med andelsforeningens vedtægter. Vi står for indkaldelse, dagsorden og referat og er ofte mødeleder under generalforsamlingen.

Glem ikke forsikringerne
Det er vigtigt med de rigtige forsikringer i en andelsboligforening. Det gælder forsikring af selve bygningen i tilfælde af brand, råd eller rørskader. 

Hos ADVODAN kender vi forsikringsbehovet hos andelsboligforeninger. Vi rådgiver jer, så I er dækket bedst muligt ind, hvis uheldet er ude.

Når I skal sælge en andel
Andelsboligloven bestemmer, hvordan prisen på en andelsbolig skal fastsættes. Det er bestyrelsens ansvar, at køb og salg af andelsboliger foregår i overensstemmelse med foreningens vedtægter og den gældende lovgivning på området.

Der kan også være særlige forpligtende aftaler med for eksempel sælgers pengeinstitut, som skal overholdes.

Med ADVODAN som administrator får I sikkerhed for, at salget af andelen overholder loven, og at salgsprisen er korrekt. Vi udarbejder alt papirarbejdet i forbindelse med salget, så I kan koncentrere jer om at finde den bedste køber.

Har du brug for hjælp til Ejendomsadministration?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp til Ejendomsadministration?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.