Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Entrepriseret

Ekstraarbejder

Som entreprenør bør du udarbejde særskilte, skriftlige aftaler om aftalte ekstraarbejder. En skriftlig aftale bør indeholde en præcis beskrivelse af ekstraarbejdet samt pris og betingelser.

Du er her

I langt de fleste entrepriser kommer der før eller siden ændringer. Det kan være en projektændring, en beslutning der oplyses under et byggemøde, et forhold der afdækkes undervejs, et tilvalg der dukker op midt i byggeriet, en spareøvelse eller det modsatte. 

Når du som entreprenør bliver præsenteret for sådan en ændring, er der en række forhold, du med det samme skal overveje med dig selv og derefter få afklaret:

  • Er det en ændring, du har pligt til at efterkomme (bygherres ændringsret), eller kan du takke nej? Det er selvfølgelig kun relevant at overveje, hvis man helst er fri for at udføre det ændrede arbejde.
  • Hvilken betydning har ændringen for prisen?
  • Hvilken betydning har ændringen for tidsplanen?
  • Er der grundlag for at forlange ekstra tid på grund af ændringen?

Lav en detaljeret aftaleseddel

I praksis bør du så hurtigt som muligt få lavet en aftaleseddel. En aftaleseddel er et mini-tillæg til kontrakten, som på en enkelt side beskriver, hvad der bliver ændret. De fleste entreprenører har et fortrykt skema, som hurtigt kan udfyldes til netop det.

I mange entrepriseaftaler vil man skrive, at ingen ændringer gælder uden en underskrevet aftaleseddel. Hvis der står det, så er det vigtigt at insistere på, at rådgiver underskriver aftalesedlen – ellers har entreprenøren ikke den store motivation til at gå i gang med det ændrede arbejde, og det kan gå ud over tidsplanen.

I en aftaleseddel kan du med fordel få skrevet betydningen for tidsplanen ind. Hvis den er underskrevet, er der ikke tvivl om tidsfristforlængelsen.

I selve aftalesedlen er det også en god idé at skrive prisen. Det er dog ikke altid muligt. Det er vigtigere at få skrevet aftalesedlen med det samme. Indtil man får beregnet og aftalt en pris, vil det så være ”billigst muligt i regning”, der er gældende.

Mange voldgiftssager handler om hævdede ekstraarbejder, hvor der ikke ligger aftalesedler – eller de er først dukket op måneder senere og er ikke underskrevet. Der er til gengæld ikke mange voldgiftssager, der handler om, at prisen var forkert, selv om den ikke stod på aftalesedlen.

Har du brug for hjælp til Entrepriseret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe med entreprise-aftalen?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Entrepriseret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.