Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Entrepriseret

Entrepriseaftalen

Uanset hvem du indgår aftale med, skal aftalerne skabe overblik over dine og dine aftalepartneres rettigheder og pligter i forbindelse med den enkelte opgave. Derfor bør alle dine aftaler tydeligt beskrive, hvem der gør hvad og hvornår.

Du er her

Har du ikke en skriftlig entrepriseaftale, er det vanskeligt at dokumentere, hvad der er aftalt, hvis der opstår uenigheder.

Vi opfordrer til, at du aftaler vilkår om:

Jo mere præcist, der er beskrevet hvad du som entreprenør har projekteret, og hvad rådgiver/bygherre selv har undersøgt, jo mindre er risikoen for en diskussion af mangler eller projekteringssvigt.

Jo mere klart, fremgangsmåden omkring ekstraarbejder er lagt fast, jo mindre er risikoen for en diskussion om betaling herfor.

Jo bedre dokumentation samt krav og specifikationer du har udarbejdet, jo bedre står du i en eventuel mangelssag efter afleveringen.

AB-systemet

Du kan benytte dig af byggebranchens standardaftaler i det såkaldte AB-system. Mest kendt er nok AB 92. AB-systemet er ikke love, for de gælder kun hvis man aftaler dem. Der er tale om spilleregler, som du kan beslutte at bruge – eller lade være. Benytter du AB, så er der taget stilling til rigtig mange forhold, og det er en god start. AB kan ikke helt erstatte en kontrakt, for der er stadig ting, der kræver afklaring.

I AB-systemet finder du disse regelsæt:

  • AB (AB92) er de almindelige regler for entrepriseaftaler.
  • ABT (AB93) svarer i høj grad til AB92, men handler om totalentrepriser. Det betyder, at projekteringsansvaret ligger hos entreprenøren, ikke hos bygherren.
  • ABR (ABR89) er regler for indgåelse af aftaler med rådgiver. Reglerne bruges fortrinsvis i større entrepriser, ikke i privat byggeri.
  • AB Forbruger er et forenklet regelsæt, der i høj grad er inspireret af AB92, men som er forenklet og tilpasset entrepriseaftaler, hvor bygherre er en privatperson.

AB18 er et helt nyt regelsæt. AB18, ABT18 og ABR18 afløser AB92, ABT93 og ABR89 fra 1. januar 2019.

Har du brug for hjælp til Entrepriseret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe med entreprise-aftalen?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Entrepriseret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.