Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Entrepriseret

Standsning af byggeri

At standse arbejdet er et våben, du som entreprenør har, men sjældent bruger. Ligesom strejke er det en trussel, der tager byggeriet som gidsel, og derfor koster bygherren tid og måske penge. Som entreprenør skal du være varsom med at bruge standsning.

Du er her

Standser du arbejdet, må du regne med, at samarbejdet ophører. Du skal ikke regne med at komme til at færdiggøre byggeriet, men du skal til gengæld regne med, at der kommer et efterspil. For at standse skal du altså mene, at en konflikt er en bedre løsning end at fortsætte byggeriet med den uenighed, der er opstået.

Betaler bygherren ikke, og er der ikke nogen uenighed; blot ingen penge, er det sædvanligvis helt rimeligt og helt fornuftigt at standse. Hvis du ikke kan være tryg ved, om du modtager betaling, er det er almindelig tabsbegrænsning ikke at ville arbejde mere.

Men ER der en uenighed - fx om prisen på et ekstraarbejde, må du ikke standse uden at have afklaret det med din advokat. En sådan pris kan lige så nemt fastsættes bagefter, så det er ikke nødvendigt for afklaringen, at byggeriet standses.

Standser du som entreprenør arbejdet med urette, kommer du til at betale erstatning til bygherren, der kan få en anden til at færdiggøre byggeprojektet. Det kan være uforholdsmæssigt dyrt.

Har du brug for hjælp til Entrepriseret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe med entreprise-aftalen?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Entrepriseret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.