Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Kunde- og leverandørsamarbejde

Kontraktformer

Er du forhandler, eller indgår din virksomhed aftaler med forhandlere, skal du være opmærksom på fordele, ulemper og potentialer ved forskellige samarbejdsformer.


Ved forhandleraftaler skelner man mellem fire typer - forhandler, agent, kommissionær og licenstager. De forskellige samarbejdsformer beskriver rettigheder, forpligtelser og fordeling af ansvar mellem producent og forhandler.

Der er flere parametre, som afgør, hvilken samarbejdsform og forhandlertype der passer bedst til din virksomhed. Samarbejdsformen skal tage afsæt i din virksomheds situation, ligesom konkrete forhold omkring produkt og generelle betingelser også spiller ind, når du skal vælge. Det betyder, at du godt kan have flere forskellige samarbejdsformer og forhandlertyper.

Hos ADVODAN hjælper vi dig med at finde frem til den samarbejdsform og forhandlertype, der passer bedst til din virksomhed - uanset om du er producent eller forhandler.

Tag hensyn til internationale forhold

Handler din virksomhed med udenlandske samarbejdspartnere, skal du være ekstra opmærksom på, at I er enige om, hvilke regler der gælder for jeres aftaler.

Danske, tyske, kinesiske og amerikanske regler er ikke ens. Derfor er det vigtigt, at din virksomhed forholder sig til, hvilket lands regler der skal gælde, hvis der opstår en konflikt. Derudover skal du også forholde dig til, hvilket lands domstole der skal behandle sagen. Det behøver nemlig ikke nødvendigvis at hænge sammen med valget af love og regler.

Har du brug for hjælp til Kunde- og leverandørsamarbejde?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe dig med dine kontrakter?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Kunde- og leverandørsamarbejde?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.