Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Ny mulighed for at beskytte din privatadresse i CVR

  • Af Pia Eskildsen
  • 09. feb 2018
  • 8 Spørgsmål & svar

Den 19. december 2017 vedtog Folketinget en lovændring, der giver borgere mulighed for selv at vælge, om de ønsker, at deres privatadresse skal stilles til offentligt skue i CVR-registret. Det betyder, at vi nu får en mere tidssvarende CVR-lov, forklarer advokatfuldmægtig Henrik Bregnhøj Bøgeriis fra ADVODAN i Slagelse.

”I dag er det kun muligt at få adressebeskyttelse i CVR-registret i helt særlige tilfælde. Men med den nye lov vil en adressebeskyttelse automatisk blive overført til CVR fra Det Centrale Personregister (CPR), hvor alle i dag kan få adressebeskyttelse”.

Hvem er det relevant for?
Lovændringen har betydning for de personer, der har pligt til at stå registreret i CVR. Det kan fx være som følge af deres stillinger eller roller som direktører, bestyrelsesmedlemmer, kapitalejere eller reelle ejere.

Ingen ændring af registreringspligt
I forbindelse med lovændringen er det vigtigt at være opmærksom på, at reglerne om registrering af adresser hos Erhvervsstyrelsen ikke bliver ændret.

”Erhvervsstyrelsen vil fortsat registrere personers adresseoplysninger i CVR – også selvom oplysningerne er beskyttede og ikke skal offentliggøres. Det betyder, at private eksempelvis godt kan få udleveret en beskyttet adresse, hvis vedkommende kan dokumentere et forfaldent krav eller en anden retlig interesse, ” siger Henrik Bregnhøj Bøgeriis.

Opdatering i tre år
Udover nye regler om adressebeskyttelse indebærer lovændringen også, at personoplysninger fremover kun bliver offentliggjort i CVR og opdateret i tre år efter, at en persons tilknytning til en virksomhed i CVR er ophørt. Personoplysninger for stiftere af virksomheder opdateres dog ikke.

De nye regler forventes at træde i kraft den 1. juli 2018.

Vil du vide mere?
Henrik Bregnhøj Bøgeriis

Henrik Bregnhøj Bøgeriis

Advokatfuldmægtig | Vis faglig profil
Spørgsmål
Jane
24-02-2018 09:19:00

Ved en civil retssag, indeholder anklageskriftet ikke CVR nummer,
har det en betydning?

Henrik Bregnhøj Bøgeriis
26-02-2018 10:05:58

Hej Jane

Dit spørgsmål kræver uddybning og jeg skal derfor venligst bede dig ringe til mit kontor på tlf. 57864600.

Med venlig hilsen
Henrik Bregnhøj Bøgeriis
Henrik Bregnhøj Bøgeriis Advokatfuldmægtig | ADVODAN Slagelse Se faglig profil
Besvar indlæg
Ole
7/8/2018 9:51:14 AM

Hej,

Er loven trådt i kraft?

Henrik Bregnhøj Bøgeriis
7/10/2018 10:32:51 AM

Hej Ole

Loven er, så vidt jeg er orienteret, ikke trådt i kraft endnu.

Med venlig hilsen
Henrik Bregnhøj Bøgeriis
Henrik Bregnhøj Bøgeriis Advokatfuldmægtig | ADVODAN Slagelse Se faglig profil
Besvar indlæg
Jan
10/26/2018 8:37:56 AM

Hej Henrik

Kan du give en opdatering på dette? Det er tilsyneladende ikke tråd i kraft endnu.

Henrik Bregnhøj Bøgeriis
12/5/2018 10:24:23 AM

Hej Jan

Lovændringen er desværre ikke trådt i kraft endnu.

Med venlig hilsen
Henrik Bregnhøj Bøgeriis
Henrik Bregnhøj Bøgeriis Advokatfuldmægtig | ADVODAN Slagelse Se faglig profil
Besvar indlæg
Martin
3/8/2019 7:51:00 PM

Hej Henrik er bekendtgørelsen trådt i kraft? Der flere steder jeg kan læse at det er den, men andre steder siges der at det er den ikke. https://www.retsinformation.dk/forms/R0710.aspx?id=164539#Kap1

Henrik Bregnhøj Bøgeriis
3/29/2019 9:19:23 PM

Hej Martin

Den skulle være trådt i kraft pr. 1.2.2019.

Adressebeskyttelsen fremgår nu også på Erhvervsstyrelsens hjemmeside som du finder her: https://erhvervsstyrelsen.dk/personoplysninger-i-cvr

Med venlig hilsen
Henrik Bregnhøj Bøgeriis
Henrik Bregnhøj Bøgeriis Advokatfuldmægtig | ADVODAN Slagelse Se faglig profil
Besvar indlæg
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Selskabskonstruktion og virksomhedsformer Selskabskonstruktion og virksomhedsformer

Se og læs guides, e-bog, tidslinje og infografikker om sikker virksomhedsdrift og konstruktion.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.707 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.707 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.