Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Nye lovforslag kan få betydning for din virksomhed

  • Af Johanne Hauch Jensen
  • 29. okt 2019
  • 1 Spørgsmål & svar

Nedenfor gennemgår advokat Mads Cramer-Kam fra ADVODAN i Helsingør fem lovforslag som, hvis de vedtages, kan få konsekvenser for både virksomhedsejere og virksomheder generelt.

Ændring af lov om arbejdsmiljø og lov om arbejdsskadesikring

Med lovforslaget ønsker regeringen at indføre en ny og forbedret indsats omkring arbejdsmiljø og ordnede forhold på arbejdsmarkedet. Det indebærer bl.a., at Arbejdstilsynet i højere grad skal fokusere på de virksomheder, der har størst risiko for arbejdsmiljøproblemer. Derudover nævnes det, at tilsynet får flere redskaber og mulighed for mere skærpede sanktionsmuligheder ved alvorlige og gentagne overtrædelser af loven.

Det betyder, at du som virksomhedsejer kan blive straffet i endnu højere og hårdere grad end tidligere, hvis du ikke sørger for at overholde loven.

Læs mere om hvordan du stiller dig bedst ved et besøg af arbejdstilsynet

Ændring af lov om arbejdsskadesikring

Formålet med lovforslaget er at harmonisere reglerne for anmeldelse af arbejdsulykker - både efter arbejdsskadesikringsloven og arbejdsmiljøloven.

Det skal gøres ved at gøre reglerne for anmeldelse af arbejdsulykker mere gennemskuelige. Derudover lægges der op til at opdatere levetidsforudsætningerne, der bruges til at beregne erstatninger, så de afspejler befolkningens levetid.

Det vil betyde bedre vilkår for dig som virksomhed og sikre dine medarbejdere bedre i forhold til eventuelle erstatninger.

Ændring af lov om markedsføring

Med ændring af markedsføringsloven ønsker regeringen at styrke forbrugerbeskyttelsen ved at opdele fysiske og juridiske personer i forbrugerbegrebet. Derfor ønsker de at ændre definitionen af en forbruger til kun at gælde fysiske personer. Samtidig ønsker regeringen at indføre en ny bestemmelse, der sidestiller juridiske personer (en organisation som eksempelvis et anpartsselskab, aktieselskab eller fond, som er berettiget til at være part i et retsforhold) med en forbruger.

Samtidig lægges der op til at opdatere definitionen af samtykke og samtykkekravet, så loven er på omgangshøjde med databeskyttelsesloven.

Det vil styrke forbrugerne, og derfor skal du som virksomhed være mere opmærksom på deres rettigheder, da lovændringen også lægger op til en ændring af straffen, ved at gøre overtrædelse af markedsføringsloven til uagtsomhed.

Styrkelse af forbrugerbeskyttelsen i markedsføringsloven

Regeringen har også sat forslag om at justere i den eksisterende markedsføringslov for at imødegå situationer som i dag, hvor Forbrugerombudsmanden i flere sager ikke har kunnet håndhæve overtrædelser af markedsføringsloven. Dette gør sig fx gældende i sager om vildledende markedsføring.

Det betyder for dig som virksomhed, at du skal være endnu mere skarp på din markedsføring og sørge for, at din markedsføring ikke kan opfattes som vildledende.

Ændring af lov om forbrugslånsvirksomheder

Regeringen ønsker et opgør med kviklån, og ønsker derfor at gennemføre flere initiativer, der kan gavne forbrugerne. Bl.a. ønsker regeringen et loft over de såkaldte årlige omkostninger i procent, ÅOP.

Med forslaget ønsker regeringen at ændre den problematiske del af lånemarkedet, så forbrugeren er bedre sikret. Derfor skal du som virksomhed være opmærksom på, hvilke forhold du låner penge til dine kunder under.

Læs mere om tidligere lovforslag om skærpede krav til forbrugslånsvirksomheder 

Vil du vide mere?
Spørgsmål
Niels E. Poulsen
11/14/2019 6:54:19 PM

Er der forhold som jeg måske i særlig grad bør være opmærksom på i forbindelse med opstarten af international distributionsvirksomhed ?
Vh
Niels

Besvar indlæg
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Selskabskonstruktion og virksomhedsformer Selskabskonstruktion og virksomhedsformer

Se og læs guides, e-bog, tidslinje og infografikker om sikker virksomhedsdrift og konstruktion.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.691 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.691 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.