Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Nyheder og guides fra 2. halvår 2019 til dig, som driver selvstændig virksomhed

  • Af Amanda Ellekilde Jørgensen, ADVODAN
  • 17. dec 2019

Ny ferielov: Hvad betyder det for din virksomhed?

Som selvstændig erhvervsdrivende er det nok ikke gået dig forbi, at der i efteråret 2020 træder en ny ferielov i kraft. Hvis du har ansatte i din virksomhed, betyder ændringerne, at du bl.a. skal tage stilling til, hvordan de ansattes feriepenge skal indfryses, og om du skal opdatere virksomhedens personalehåndbog.

Læs vores guide til arbejdsgivere om den nye ferielov.

Er der en direktør i din virksomhed, bør du gennemgå hans eller hendes kontrakt, hvis den henviser til ferieloven. Gør du ikke det, kan du nemlig i princippet risikere at skulle betale dobbelt ferie til direktøren i ferielovens overgangsperiode.

Læs mere om hvordan du får styr på direktørkontrakten, hvis den tager udgangspunkt i ferielovgivningen. 

Aftaler: Beskyt din virksomhed og dens samarbejder

Der er mange måder at hjælpe sig selv på, når man driver virksomhed – en af de vigtigste er med klare aftaler. Du kan beskytte din virksomhed mod ubehagelige tvister med leverandører eller andre tredjeparter med en samarbejdsaftale, mens du kan benytte et sæt forretningsbetingelser til at beskytte virksomheden mod eventuelle tvister med kunder.

Læs hvordan din virksomhed sikrer sig med samarbejdsaftaler, eller læs med om og bliv klogere på, hvordan du begrænser dine forpligtelser overfor kunder med forretningsbetingelser.

En anden type aftale, du måske bør overveje at gøre brug af i din virksomhed, er en fratrædelsesaftale. Den sikrer ikke et godt samarbejde med dine medarbejdere, mens de er ansat – men den sikrer en god afslutning på det. Læs mere om den gode fratrædelsesaftale.

Markedsføring: Overholder din virksomhed lovgivningen?

I januar 2020 træder nye ændringer i markedsføringsloven i kraft. Det kommer blandt andet til at påvirke, hvordan din virksomhed skal indhente samtykke. Læs, hvad den opdaterede markedsføringslov betyder for din virksomhed.

Samtidig med at du skal være opmærksom på ændringerne i markedsføringsloven, skal du selvfølgelig også overholde de allerede gældende regler. Bliv opdateret på hvad reglerne siger om din virksomheds brug af influencere i sin markedsføring

Trivsel: Giv dine medarbejdere de bedste vilkår

Som arbejdsgiver skal du have klare rammer for, hvornår dine medarbejdere skal stå til rådighed, så der ikke er tvivl om, hvornår de er påarbejde, og hvornår de har fri. Læs mere om, hvordan du holder styr på dine medarbejderes arbejdstid og hviletid.

For at sikre dine medarbejderes trivsel er det vigtigt, at din virksomhed har fokus på både det psykiske og det fysiske arbejdsmiljø. Læs, hvordan din virksomhed bliver klar til et uanmeldt tilsyn fra Arbejdstilsynet.

En ting, der kan skade det psykiske arbejdsmiljø i din virksomhed betragteligt, er sexchikane. Derfor bør din virksomhed både forsøge at forebygge det og udarbejde en politik på området, den kan ty til, hvis nogen henvender sig med problemet. Læs mere om hvordan virksomheder kan håndtere sager om sexchikane på arbejdspladsen. 

Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Kunde- og leverandørsamarbejde Kunde- og leverandørsamarbejde

Ordentlige aftaler og kontrakter med dine kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere forebygger konflikter og sikrer stabilitet og forbedret likviditet samt øget værdi af din virksomhed.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.716 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.716 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.