Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

5 råd til virksomheder under coronakrisen

  • Af Morten Arnberg, ADVODAN
  • 17. mar 2020

Vi har sammenfattet 5 punkter, der forhåbentlig kan hjælpe dig og din virksomhed på vej i en udfordrende tid. Virksomheder er forskellige, men en række forhold går igen:

  1. Genskab overblikket over virksomhedens økonomi: du bør se på udviklingen i omsætning og udgifter, og derfra vurdere den værst tænkelige og den realistiske udvikling i tallene. Undersøg hvordan det kan se ud om 1, 3 og 6 måneder?
  2. Tilpas dine omkostninger til omsætningen: og gør det hurtigt; reducer personaleomkostninger og leverancer som du ikke skal bruge. Få din advokats hjælp til fx at gennemføre tvungen ferie, frivillig eller tvungen nedsættelse af arbejdstid, nedsættelse af løn og/eller opsigelse af medarbejdere eller andre nødvendige indgreb.
  3. Skaf likviditet: lige nu er der fx mulighed for at skubbe betalinger af moms og B-skat og bankerne har fået nye muligheder for at hjælpe med lån og afdragsfrihed i en afdækket periode. Du kan også drøfte udskydelse af afdrag på virksomhedslån med banken. Få din advokats hjælp i forbindelse med en sikkerhedsstillelse. Flere af bankerne står klar til at hjælpe deres kunder, men vil søge den sikkerhed som de kan få. Tag fat i din bank hurtigst muligt og hav dine nye budgetfremskrivninger med.
  4. Tænk nyt for at skaffe omsætning: når dine medarbejdere og masser af andre skal arbejde hjemme, er der nye behov. Kan du udnytte dem?
  5. Pas på ”rovdyrene”: når der er store udfordringer i samfundet, så er der også folk som er parat til at misbruge dem. Lyder noget til at være for godt til at være sandt, så kan det bestemt være tilfældet. Det er vigtigt, at du undersøger alle muligheder grundigt og ikke falder for tilbud, der fx kan gældsætte dig langt ud i fremtiden.

 

Vi står til rådighed med hjælp.

 

Læs: Guide til arbejdsgivere: Spar lønudgifterne uden fyringer

Se også ADVODANs COVID-19 oversigt her, hvor du kan få et samlet overblik over de juridiske problemstilliger som følger COVID-19 og regeringens tiltag.

Vil du vide mere?
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.722 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.722 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.