Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

COVID-19 og GDPR: Nu kan du spørge til dine medarbejderes sygdom

  • Af Kristine Liljeberg Nielsen, ADVODAN
  • 18. mar 2020

Skal din virksomhed søge sygedagpengerefusion for en medarbejder, står du umiddelbart med et problem: Du kan kun søge, hvis medarbejderen er smittet med coronavirus – og det er en følsom oplysning, du normalt ikke må behandle.
Advokat Malene Løkkegaard fra ADVODAN Slagelse fortæller her, hvordan du som arbejdsgiver skal forholde dig til GDPR under coronakrisen.

Oplysninger kan videregives under særlige omstændigheder

Under normale omstændigheder må du som arbejdsgiver ikke spørge til, hvad dine medarbejdere fejler, når de melder sig syge. Men omstændighederne er ikke normale i Danmark disse dage – derfor har Datatilsynet vurderet, at det kan være berettiget at registrere og videregive visse helbredsoplysninger: fx at en medarbejder er smittet med coronavirus.

”Datatilsynets vurdering tager hensyn til arbejdsgiverens ansættelsesretlige forpligtelser. Arbejdsgiveren kan få svært ved at efterleve påbud fra myndighederne, hvis han eller hun ikke er klar over, at en medarbejder er eller kan være smittet med coronavirus,” forklarer Malene Løkkegaard og tilføjer:

”Det er også en vigtig information for, at ledelse og medarbejdere kan træffe de nødvendige forholdsregler i forhold til arbejdspladsen, kunder og kollegaer.”

Generelle GDPR-regler skal overholdes – også i en krisetid

GDPR-reglerne gælder også under smitteudbrud af coronavirus. Som arbejdsgiver skal du derfor være opmærksom på at overholde alle gældende principper for behandling af persondata. Det handler bl.a. om at minimere behandling og opbevaring personoplysninger – og at begrænse videregivelse af oplysningerne til andre mest muligt.

”Det er vigtigt at holde sig for øje, at registreringen eller videregivelsen af helbredsoplysninger skal være saglig. En medarbejders diagnose er en følsom oplysning. Som virksomhed må man altså kun behandle oplysningen, hvis der er hjemmel til det, eller det tjener folkesundhed eller væsentlige samfundsinteresser,” understreger advokaten.

Skal du søge sygedagpengerefusion, fordi en medarbejder er syg med coronavirus, kan din virksomhed altså lovligt behandle og dele helbredsoplysningen. Men ligesom normalt gælder det, at behandlingen og videregivelsen af oplysningen skal begrænses til det nødvendige

 

Se også ADVODANs COVID-19 oversigt her, hvor du kan få et samlet overblik over de juridiske problemstilliger som følger COVID-19 og regeringens tiltag.

Vil du vide mere?
Malene Løkkegaard

Malene Løkkegaard

Advokat | Vis faglig profil
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.774 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.774 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.