Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Hjælp til selvstændige kan være på vej

  • Af Kelvin Valeur Thelin, ADVODAN
  • 19. mar 2020
  • 2 Spørgsmål & svar

Kompensation for manglende omsætning

Virksomheder skal betale deres faste udgifter – også selvom de mister omsætning under coronakrisen. Som hjælp arbejder regeringen på, at virksomheder skal have mulighed for at søge om kompensation for nogle af disse udgifter. Lige nu er der tale om forslag til midlertidige ordninger, der forventes drøftet færdig med folketingets partier og behandlet senere i dag (d. 19. marts 2020) eller en af de nærmeste dage.

Der er på nuværende tidspunkt ikke fremsat en konkret hjælpepakke, men regeringen foreslår følgende:

  • Selvstændigt erhvervsdrivende, hvis omsætning falder med mere end 30 pct. som følge af coronavirus, skal kunne få kompensation. Ordningen tænkes at omfatte selvstændige erhvervsdrivende, der maksimalt har 10 fuldtidsansatte i virksomheden. Ud fra et offentliggjort faktaark tales om ’selvstændigt erhvervsdrivende’, hvilket kan omfatte personligt drevne virksomheder og virksomheder, der drives i selskabsform. Dette vil formentlig blive præciseret i et hjælpeinitiativ.
  • For selvstændige erhvervsdrivende, som opfylder kravet om højest 10 fuldtidsansatte, så skal ordningen gælde i tre måneder fra den 9. marts 2020 til den 9. juni 2020.
  • Ordningen gælder kun, hvis de selvstændigt erhvervsdrivende oplever en nedgang i omsætningen på mere end 30 pct.
  • Kompensationen fra staten er målrettet faste udgifter og er sat til at udgøre mellem 25-80 pct.
  • Kompensationen fra staten skal være på 75 pct. af omsætningstabet og at kompensationen må udgøre maksimalt 23.000 kr. pr. måned eller 34.500 kr. – hvis den selvstændigt erhvervsdrivende har en medarbejdende ægtefælle.
  • Kompensationen skal ansøges på Erhvervsstyrelsens virksomhedsportal: www.virksomhedsguiden.dk

Regeringen arbejder på, at der på tværs af brancher skal kunne ydes kompensation til virksomheder, der oplever mere end 40 pct. fald i omsætningen. Ordningen skal dække op til tre måneder og skal kunne udbetales hurtigst muligt. Hvis virksomhedens omsætningen falder mindre end forudset, så skal kompensationen til virksomheden tilbagebetales.

 

Vi følger løbende med i udviklingen i hjælpepakkerne og opdaterer med nyt, så snart der er mere konkret information fra regeringens side.

Se også ADVODANs COVID-19 oversigt her, hvor du kan få et samlet overblik over de juridiske problemstilliger som følger COVID-19 og regeringens tiltag.

Vil du vide mere?
Kelvin Valeur Thelin

Kelvin Valeur Thelin

Managing Partner og advokat | Vis faglig profil
Spørgsmål
Lene
4/8/2020 1:54:15 AM

Hej jeg har et lille opfinderfirma som jeg ejer personligt.

Er der nogen hjælpemuligheder for mig da ingen vil arbejde i opfindelser nu.

Karsten
4/8/2020 12:15:06 PM

Hej Lene

Der er 3 hjælpepakker, som er generelt gældende:

- Kompensation til selvstændige (forudsætter omsætningsnedgang på over 30 % og at du har haft en gennemsnitlig omsætning på mindst 10.000 kr./md. i 2019)
- Lønkompensation til hjemsendte medarbejdere. Kun relevant, hvis du har lønnede medarbejdere, og du hjemsender mere end 30 % af disse med fuld løn.
- Kompensation for faste udgifter (forudsætter omsætningsnedgang på over 40 % og faste månedlige udgifter på over 25.000 kr.).

Hvis det er en mindre enkeltmandsvirksomhed, er det således den første pakke, du skal kigge nærmere på. Du kan læse mere om de præcise detaljer om krav til dokumentation mv. på www.erhvervsguiden.dkMed venlig hilsen
Karsten Holt
Karsten Holt Advokat og partner | ADVODAN Holbæk Se faglig profil
Besvar indlæg
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.744 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.744 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.