Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Kan min virksomhed få kompensation for faste udgifter under COVID-19?

 • 20. mar 2020

Oversigt over kompensation for faste udgifter til din virksomhed

Med udgangspunkt i oplysninger fra finansministeriet indeholder kompensationsordningen på følgende:

 • Nogle af de faste udgifter kompenseres – fx udgifter til uopsigelige kontraktbundne udgifter, husleje og renteudgifter
 • Virksomheder på tværs af brancher skal kunne få kompensation
 • Kompensationen målrettes virksomheder med fald i omsætningen i Danmark på mere end 40 pct.
 • Kompensationen er målrettet faste udgifter og udgør mellem 25 og 80 pct. Dog kompenseres de virksomheder, som har et påbud om at lukke, med 100 pct. af de faste udgifter
 • Kompensation dækker op til tre måneder (9. marts 2020 til 9. juni 2020) og udbetales hurtigst muligt
 • Hvis omsætning viser sig at være faldet væsentligt mindre et først antaget, skal kompensationen for faste udgifter betales tilbage.

Har du en virksomhed kan du derfor ser frem til at kunne søge om og modtage kompensation for dine faste udgifter under coronakrisen. Dit tab under krisen skal dog være af en vis størrelse for at du kan opnå kompensationen.

Kompensationen for faste udgifter afhænger af nedgang i din omsætning

I den planlagte ordning kompenseres nogle af den enkeltes virksomheds faste udgifter. Ordningen gives til dem, der lider et omsætningstab på mere end 40 pct.

Den procentuelle kompensation er opgjort således:

 • Omsætningsnedgang på 80-100 pct. kompenseres med 80 pct.
 • Omsætningsnedgang på 60-80 pct. kompenseres med 50 pct.
 • Omsætningsnedgang på 40-60 pct. kompenseres med 25 pct.
 • Er din virksomhed ramt af det midlertidige forbud mod at drive forretning      for at undgå smittespredning kompenseres der 100 pct. i den periode      forbuddet gælder

Herudover skal din virksomheds faste udgifter i perioden 9. marts 2020 til 9. juni 2020 minimum udgøre 25.000 kr. Kompensationen til din virksomhed kan i perioden maksimalt må udgøre 60 mio. kroner.

Ordningen kommer til at indeholde flere og mere komplekse krav for at modtage kompensation.

Vi holder dig opdateret, så snart konkrete lovforslag er på bordet - og derunder om, hvordan du kan benytte dem til at sikre din virksomhed under coronakrisen.

Læs også: Hjælp til selvstændige kan være på vej

Se også ADVODANs COVID-19 oversigt

Vil du vide mere?
Karsten Holt

Karsten Holt

Advokat og partner | Vis faglig profil
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.735 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.735 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.