PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Kan min virksomhed få kompensation for faste udgifter under COVID-19?

Som virksomhedsejer har du mulighed for at søge om kompensation for din virksomheds faste omkostninger, hvis du har mistet mellem 30 % til 100 % af din omsætning som følge af COVID-19. Du kan både søge kompensation for din virksomheds faste omkostninger og faste stedbundne omkostninger. Nedenfor giver vi dig et indblik i de to kompensationsordninger.

Kompensationsordning for faste omkostninger

Du kan søge om kompensation for faste omkostninger, hvis din virksomhed har oplevet et tab i omsætningen på mindst 30 %. Hvis du er berørt af forbud mod forsamlinger på over 500 personer i perioden, er kravet om omsætningstabet dog på mindst 35 %. De faste omkostninger er de omkostninger, din virksomhed har uanset omsætningens størrelse, fx:

  • Husleje
  • Leje og leasing
  • Afskrivninger
  • Renteomkostninger.


For at modtage kompensation er det en forudsætning, at din virksomhed i gennemsnit har faste omkostninger for 4.000 kr. om måneden i den periode, du søger for.

 

Hvor meget udgør kompensationen for faste omkostninger?

Der er ikke oplyst en procentsats for udbetalingen af faste omkostninger. Beløbets størrelse afhænger af, hvor stor en omsætningsnedgang du oplever for din virksomhed.

 

Kompensationsordning for faste stedbundne omkostninger

Du kan også søge om kompensation for faste stedbundne omkostninger, hvis din virksomhed har haft et omsætningstab på mindst 30 %. Faste stedbundne omkostninger omfatter bl.a.:

  • Husleje
  • Renter og boliglån
  • Forbrugsudgifter til vand, varme og el
  • Ejendomsforsikring og -skatter.

Også her gælder det, at din virksomhed i gennemsnit har haft faste stedbundne omkostninger for 4.000 kr. om måneden i den periode, der søges om kompensation for. Du har mulighed for at søge kompensation for din samlede virksomhed eller for dine tvangslukkende produktionsenheder. Det kan være nyttigt, hvis fx nogle af dine butikker er tvangslukkende, mens andre fortsat er åbne.

 

Hvor meget udgør kompensationen for faste stedbundne omkostninger?

Hvis din virksomhed har haft et omsætningstab på mindst 30 %, udgør kompensationen 50 % af de faste stedbundne omkostninger. Har du været nødsaget til at tvangslukke din virksomhed eller produktionsenhed, får du 100 % i kompensation. Dog kan du maksimalt få 100.000 kr. i kompensation pr. måned pr. virksomhed eller produktionsenhed.

 

Skal jeg bruge en revisorerklæring?

Når du skal søge om kompensation for dine faste stedbundne udgifter, er det ikke nødvendigt at have en revisorerklæring. Søger du derimod om kompensation for dine faste udgifter, skal der med din ansøgning medfølge en revisorerklæring.

 

Hvordan ansøger jeg om kompensation?

Du skal selv søge om kompensation med dit NemID på virksomhedsguiden.dk. Har du brug for hjælp og vejledning, kan du kontakte et af vores kontorer.

Indsender formularen...

Har du brug for rådgivning?

0 kommentar

0 / 700 tegn