Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Kompensation for tabt omsætning under coronakrisen forlænges, justeres og udvides

  • 24. apr 2020
  • 2 Spørgsmål & svar

Selvstændige og selskaber

De oprindelige vilkår for kompensationen gør sig stadig gældende. Dog er ordningen forlænget med 1 måned det vil sige frem til 8. juli 2020.

Herudover er der lavet følgende justeringer:

  • Antallet af medarbejdere du må have ansat i din virksomhed, er ændret fra 10 til 25 personer.

Har du allerede ansøgt om kompensation, skal du lave en ny ansøgning for at få adgang til den forlængede periode. Har du flere ansatte end 10, men max 25 vil du få mulighed for at søge kompensation for hele perioden.

I maj 2020 åbnes for en ny ansøgningsrunde, hvor virksomheder kan søge om forlængelse og regulering af kompensationen.

Læs mere om forudsætningerne for kompensationen her

Freelancere

For freelancere er der ingen ændringer i hverken kompensationsstørrelse eller vilkår. Dog er ordningen forlænget med en måned – altså til 8. juli 2020.

Læs mere om forudsætningerne for kompensationen her

Freelancere med A- og B-indkomst

Der vil blive oprettet en ny ordning for personer med både A- og B-indkomst. Ordningen er målrettet fx freelancere med både A- og B-indkomst og skattepligtigt overskud fra selvstændig virksomhed på min. 120.000 årligt eller gennemsnitligt 10.000 kr. om måneden.

Du kan opnå kompensationen, hvis:

  • Du har blandet A- og B-indkomst og som konsekvens af COVID-19 oplever et A- og B-indkomsttab på min. 30%
  • Du har haft en A- og B-indkomst samt skattepligtigt overskud fra selvstændig virksomhed på min. 10.000 i gennemsnit om måneden – mindst 5.000 kr. pr. måned skal være B-indkomst og højst 20.000 kr. pr. måned skal være A-indkomst
  • Din beskæftigelsesgrad i A-indkomst højst udgør 55%
  • Din arbejdsindsats og stammer fra både A- og B-indkomst
  • Du laver en liste over alle dine aktiviteter
  • Du må ikke modtage supplerende dagpenge eller modtage offentlige ydelser
  • Din årlige indkomst i 2020 ikke overstiger 800.000 kr.

Opfylder du ovenstående krav kan du blive kompenseret op til 90% af din forventede A- og B-indkomst fra 9. marts 2020 til 8. juli 2020, dog maksimalt 20.000 kr. om måneden før skat.

Du kan finde link til at søge om kompensation her

 Læs endvidere:

Kompensation for tabt omsætning her.

Lønkompensation her

Vil du vide mere?
Spørgsmål
Anders
5/4/2020 5:55:49 PM

Jeg er ved at søge om tabt omsætning for mit ApS, men perioden dækker kun til 8/6 og altså ikke den måned, ordningen er forlænget.

Skal man søge nu og dernæst søge om forlængelse, eller skal man vente til de åbner for en ny ansøgning?

Mikkel
5/26/2020 2:25:35 PM

Hvornår er det muligt at søge om kompensation for hele perioden, mod før kun t.o.m d. 31 juni?

Vi har søgt om kompensation fra den første periode, men ønsker også at søge om den forlængede periode.

Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.722 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.722 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.