PrivatErhverv
Jylland
Sjælland
Bornholm

Har du husket at få CVR-nummeret på firmabilen?

Den 1. januar 2013 trådte nye regler i kraft, som betyder, at din virksomheds navn, logo og CVR-nummer tydeligt skal fremgå på siderne af firmabilen. Opfylder du ikke kravene, så risikerer du en bøde på 5.000 kroner.

Står virksomhedens CVR-nummer og firmaets navn ikke allerede på firmabilens højre og venstre side, så er det en god idé at få ordnet nu.

Ved årsskiftet blev det lovpligtigt, at det tydeligt fremgår, hvilket firma en gulpladebil kommer fra. Hvis virksomheden entydigt identificeres af virksomhedens logo, kan logoet benyttes i stedet for virksomhedens navn. De nye regler er lavet for at minimere sort arbejde.

"Der er tale om enkle regler, som er forholdsvis lette at overholde. Det medfører omkostninger første gang til at få påført navn, logo og CVR-nummer på bilen. Herudover vil det koste, hvis der fx skiftes CVR-nummer, virksomhedsnavn, eller bilen sælges til anden virksomhed. Men når man holder det op over for det beløb, man risikerer at få i bøde ved ikke at overholde reglerne, så er det dumt ikke få det ordnet," forklarer Allan Højbak fra Advodan i Aalborg.

 

Ansvar og bøde

Ansvaret for, at oplysningerne er til stede og placeret korrekt ligger hos den registrerede ejer af køretøjet. Er der registreret en anden bruger af bilen end ejeren, er det brugeren som har ansvaret for, at oplysningerne er til stede. Overholder den ansvarlige ikke reglerne, så risikerer vedkommende en bøde på 5.000 kroner - og sørger man derefter ikke for at få CVR-nummer og navn på bilen, så stiger bøden yderligere.

3 kommentarer

Morten E Nielsen

Hej, Allan. Hvis jeg har min campingvogn sat op på en campingplads i foråret,vil være der en del i hverdage og weekender, må man da køre til og fra arbejde når det er en specielindrettet kassebil. Eget firma og det er servicearbejde med skiftende steder. Mvh. Morten

Allan Højbak

Hej Morten Der er tale om et kompliceret spørgsmål, der kræver en detaljeret besvarelse, som jeg ikke kan give dig her. Jeg vil anbefale at du kontakter en revisor/advokat for assistance, alternativt at du spørger skat ex. ved anvendelse af reglerne om bindende svar. Venlig hilsen Allan Højbak

Peter S

Hej Gælder reglen også erhvervsbiler på hvide plader?

Allan Højbak

Nej, SKAT har udtalt, at skiltningspligten gælder for varebiler, der er indregistreret på gule nummerplader. Varebiler på papegøjeplader er således heller ikke omfattet af skiltningspligten, selvom bilen anvendes til udelukkende erhvervsmæssig brug. venlig hilsen Allan Højbak

allan sørensen

hej allan. jeg har lige startet autoværksted op, og skal have en firmabil. jeg tænker i første omgang en på guleplader og til en kontant pris på imellem 5000 og 15000 kr. må jeg bruge den privat og må min kone køre denne. på forhånd tak. vh allan a.u.s cars.

Allan Højbak

Vedrørende Gulpladebiler. Bruger du eller din hustru gulpladebilen privat, skal du indberette det, så du bliver beskattet af fri bil. Spørgsmålet er således om det er den bedste løsning for dig !. For at bruge en gulpladebil privat er kravene derudover: •Momsen må ikke være trukket fra ved selve købet af bilen. •Der skal være betalt privatbenyttelsesafgift (bilen skal have papegøjeplader eller klistermærke). vh Allan Højbak