PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Boligsalg – sådan sælger du din bolig

Her på siden kan du læse om, hvordan du sælger din bolig. Du får gode råd til at sælge den hurtigere, og du kan se hvilke juridiske forhold, du skal have styr på.

Boligsalg – sådan sælger du din bolig

Når du skal sælge din bolig, skal du først beslutte, om du selv ønsker at tage dig af salget, eller om du vil lade handlen gå gennem en mægler. De fleste vælger at lade en mægler tage sig af handlen. Uanset hvad du vælger, er det en god idé at tage en advokat med på råd, så du sikrer dig, at dine interesser som sælger varetages.

Hvordan kan jeg sælge min bolig?

Du kan vælge at sælge din bolig selv eller ved hjælp af en ejendomsmægler. Hos nogle ejendomsmæglere kan du selv stå delvist for salget (fx fremvisning af boligen), så du kan spare nogle penge, men supplere med at få hjælp til det vigtigste.

 

Boligsalg gennem ejendomsmægler

Det sikreste er at sælge din bolig ved hjælp af en ejendomsmægler. Her er der en række udgifter forbundet med udarbejdelse af dokumenter, værdiansættelse, markedsføring og selve salget. Til gengæld har det også nogle fordele, fx:

  • Din bolig bliver fotograferet professionelt, så den ser mere attraktiv ud i salgsannoncer
  • Ejendomsmægleren har et køberkartotek – det kan hjælpe med at finde en køber hurtigere
  • Din bolig bliver markedsført alle de steder, hvor mægleren har forbindelser
  • Du sparer tid på arbejdet med boligsalget

Sælg din bolig selv

Vælger du at sælge din bolig selv – ved et såkaldt selvsalg – skal du selv stå for alt det, en ejendomsmægler normalt ville klare for dig. Det er et stort arbejde, men sparer dig samtidig for mæglerens salær. Denne besparelse kan du eventuelt nedsætte boligens salgspris med, så den bliver mere attraktiv for boligkøbere.

Hvilke dokumenter skal jeg have styr på ved boligsalg?

Der er mange dokumenter at holde styr på, når du skal sælge din bolig. Nogle af de vigtigste er:

 

Denne liste er dog langt fra fyldestgørende, og en advokat kan derfor være en stor hjælp til at holde styr på det hele.

Læs mere om dokumenterne, du skal indhente til boligsalg, her.

 

Købsaftalen

Noget af det mest fundamentale, når det kommer til boligsalg, er købsaftalen. Det er den indledende aftale, som du indgår med sælger om overdragelsen af din bolig. Aftalen skal være skriftlig og indeholde oplysninger om pris, overtagelsesdato, dokumenter indhentet i forbindelse med handlen og meget mere.

Selvom både du og køber har underskrevet aftalen, har køber ret til at fortryde i op til seks hverdage – men du kan ikke fortryde som sælger. Det er derfor vigtigt, at aftalen er udarbejdet rigtigt og efter dine ønsker. Det kan vi hjælpe dig med – læs mere her.

Hvordan får jeg hurtigt solgt min bolig? 

Først og fremmest bør du have styr på de juridiske formalia omkring boligsalget for at få solgt din bolig hurtigt. En advokat kan hjælpe dig med dette og samtidig sikre, at dine interesser bliver varetaget gennem hele handelsprocessen.

Foruden at have styr på juraen er der en række ting, du kan gøre for at fremskynde salget af din bolig. Her får du fem gode råd:

  1. Hold boligen pæn: Det giver lidt sig selv, men det betyder virkelig meget for en køber, at boligen virker rar at være i. Når dit hus skal fremvises, kan du derfor med fordel rydde op, men også gerne sætte blomster eller andet frem til at hygge i hjemmet.
  2. Sæt huset i stand: Udover at holde huset rent og ryddeligt, kan du gøre den mere attraktiv ved at tage dig af det mest påtrængende vedligeholdelsesarbejde. Skift det slidte savsmuldstapet, mal gulvpanelerne og slib stuegulvet – så ser dit hus meget nyere ud.
  3. Gør boligen ”større”: Din bolig ser større ud, hvis væggene er malet i lyse farver, og der er meget frit gulvareal. Sørg også for ikke at have for meget nips rundt omkring – men lad endelig proptrækkersamlingen stå, så hjemmet virker personligt, og der er noget at huske det for.
  4. Brug dit netværk: De sociale medier kan være en overraskende god platform til at sprede budskabet om dit boligsalg. Skriv et opslag på Facebook og bed dine venner om at dele det med deres netværk.
  5. Sæt en realistisk pris: Mange sætter prisen for højt, når boligen skal sælges. En køber ser ikke boligen med samme øjne som dig, der allerede betragter den som dit hjem. Så vær realistisk, når du sætter boligprisen, og husk at tage højde for, hvordan det står til på boligmarkedet.
Indsender formularen...

Har du brug for rådgivning?