Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Må du sende julekort til dine kunder på e-mail?

  • Af Mette Rasmussen
  • 04. dec 2015

Når du sender elektroniske julekort, gælder de samme regler, som hvis du fx sender elektroniske nyhedsbreve. Det er fordi, et julekort på lige fod med et nyhedsbrev betragtes som reklame for virksomheden, som er afsender. Det fortæller advokat Kristian Weber fra ADVODAN i Glostrup.

I begge tilfælde er det markedsføringslovens § 10, der gælder – og den siger, at det er ulovligt at bruge e-mails til markedsføring, medmindre modtageren selv har givet lov på forhånd.

”Som udgangspunkt må du som erhvervsdrivende ikke sende elektroniske julekort til forbrugere, virksomheder eller offentlige myndigheder, som ikke har sagt ja tak til at modtage markedsføringsmateriale fra din virksomhed. Det betyder, at du ikke må sende til kunder, som ikke har tilmeldt sig dit nyhedsbrev, eller på anden vis har givet tilladelse til, at du kontakter dem med kommercielle budskaber”.

Hvornår er det lovligt at sende elektronisk julekort?

Ifølge advokaten er der dog tilfælde, hvor det alligevel er tilladt at sende julekortet på e-mail.

”Har du eksempelvis tidligere sendt fysiske julekort til en kunde, kan du ifølge Forbrugerombudsmanden sende julekortet elektronisk, fordi det generelt er den vej, den teknologiske udvikling går”.

”Det er dog et krav, at julekortet ikke indeholder reklame af nogen art. Det vil sige, at der ikke i julekortet må være medsendt reklame eller linket til markedsføring, ligesom e-mailen ikke må opfordre modtageren til selv at opsøge markedsføringsmateriale fx på din virksomheds hjemmeside. Du må heller ikke fortælle om nye produkter, som du glæder dig til at lancere i det nye år. Generelt bør du som erhvervsdrivende udvise en vis forsigtighed, når du sender julekortet via e-mail,” slutter Kristian Weber.

Vil du vide mere?
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.