Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Robinsonlisten beskytter dig mod direkte reklamer

  • Af Simone Lehmann Plett, ADVODAN
  • 08. jan 2019
  • 4 Spørgsmål & svar

Advokatfuldmægtig Jens Fridolf Møller fra ADVODAN Glostrup gennemgår her, hvad det indebærer at være på Robinsonlisten.   

Hvordan fungerer listen?

Markedsføringsbeskyttelse, som listen også kaldes, er en del af markedsføringsloven og beskytter dig mod direkte reklamehenvendelser på din postadresse, hvor dit navn og adresse er påskrevet samt salgshenvendelser via telefon.   

Tilmelding sker på borger.dk, men der kan gå op til 3 måneder, før din registrering træder i kraft, da listen kun opdateres kvartalsvis. Hvis der er flere personer i din husstand, skal de også tilmelde sig Robinsonlisten, hvis de heller ikke ønsker uopfordrede reklame- og salgshenvendelser. Registreringen er nemlig personlig.  

Hvem må stadig kontakte mig?

Du kan stadig modtage opkald og breve med dit navn og adresse på fra bl.a. analyseinstitutter, dit teleselskab, velgørende organisationer, politiske partier med flere. Ønsker du ikke, at disse organisationer henvender sig til dig, skal du kontakte dem enkeltvis og bede dem stoppe kontakten til dig.

Hvis du ikke har et ”Nej tak”- skilt til reklamer på din postkasse, kan du stadig modtage aviser og reklamer med et omslag, hvor der fx står ”til husstanden” og derfor ikke indeholder dit navn og adresse. Det er en lovlig måde, at omdele reklamer på, selvom du står på Robinsonlisten. 

Du er heller ikke beskyttet mod at modtage elektroniske reklamer og henvendelser, selvom du står på Robinsonlisten. Denne form for markedsføring er dog kun lovlig, hvis du har givet samtykke til, at virksomheden må kontakte dig. Det kan læse mere om HER. 

Virksomheder der ønsker at rette uopfordret henvendelse til dig via telefonsalg eller via post med dit navn og adresse på, skal først tjekke om du figurerer på Robinsonlisten.   

Vil du vide mere?
Jens Fridolf Møller

Jens Fridolf Møller

Advokat | Vis faglig profil
Spørgsmål
Bendt Skou Jensen
1/23/2019 2:14:57 PM

Jeg vil gerne optages på Robinsonlisten

Besvar indlæg
Amanda Ellekilde Jørgensen, ADVODAN
1/25/2019 12:01:24 PM

Hej Bendt,

Du kan tilmelde dig her: https://www.borger.dk/bolig-og-flytning/Beskyttelse-mod-reklamer/Robinsonlisten-markedsfoeringsbeskyttelse

Med venlig hilsen
Amanda Ellekilde Jørgensen

Med venlig hilsen
Amanda Ellekilde  Jørgensen
Amanda Ellekilde Jørgensen Stud.komm. | ADVODAN Sekretariatet Se faglig profil
Besvar indlæg
Erik Carlsen
1/28/2019 5:04:46 PM

Jeg vil gerne optages på Robinsonlisten

Besvar indlæg
Amanda Ellekilde Jørgensen
2/1/2019 12:51:09 PM

Hej Erik,

Du kan tilmelde dig her: https://www.borger.dk/bolig-og-flytning/Beskyttelse-mod-reklamer/Robinsonlisten-markedsfoeringsbeskyttelse

Med venlig hilsen
Amanda Ellekilde Jørgensen

Med venlig hilsen
Amanda Ellekilde  Jørgensen
Amanda Ellekilde Jørgensen Stud.komm. | ADVODAN Sekretariatet Se faglig profil
Besvar indlæg
Stil et spørgsmål
DU ER I GANG MED AT STILLE
ET SPØRGSMÅL PÅ ADVODAN.DK

Inden du går videre, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at dit spørgsmål bliver synligt her på siden.

Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Ønsker du ikke, at dit spørgsmål skal være synligt, har du mulighed for at kontakte et af vores lokale kontorer via kontaktformularen i højre hjørne.

Når du stiller dit spørgsmål her på siden, skal du oplyse din e-mailadresse. Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone.

OK - LUK DENNE BOKS

Når du udfylder formularen og klikker på ”send”, giver du dit samtykke til, at dit navn og dit spørgsmål offentliggøres på hjemmesiden.
Din e-mailadresse bliver ikke offentliggjort men benyttes, så du kan godkende dit spørgsmål, inden det bliver synligt på hjemmesiden. Samtidig benyttes den til at fremsende en mail, når advokaten har besvaret dit spørgsmål.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i besvarelse af spørgsmål. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Vi opbevarer din e-mailadresse i tre måneder, hvorefter den slettes helt. Dit spørgsmål og advokatens svar forbliver synlige på ADVODANs hjemmeside, så længe vi vurderer, at det er relevant og giver værdi for andre læsere.

Rette og slette oplysninger

Hvis du ønsker at få fjernet dit spørgsmål fra hjemmesiden, skal du rette henvendelse til ADVODANs sekretariat.
Vi forbeholder os retten til at slette spørgsmål, indlæg og kommentarer, som indeholder personfølsomme oplysninger og bryder med gængse uformelle regler for god tone. Vi opfordrer derfor til, at du tænker over, hvilke informationer du afgiver, når du stiller dit spørgsmål. Vi anbefaler, at du fx undlader informationer om dit helbred, din økonomi eller andre personfølsomme oplysninger. Det kan også være oplysninger om familiære forhold eller oplysninger om din arbejdsmæssige situation, som det er uhensigtsmæssigt at offentliggøre her på siden.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.
Markedsføringsloven Markedsføringsloven

Du kan undgå konflikter og bøder ved at kende reglerne inden for markedsføring.

Læs mere her

Har du et spørgsmål til artiklen, kan du stille det her og få svar fra en advokat.

Stil et spørgsmål
GØR SOM 12.414 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.414 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.