Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Ansættelse og arbejde

Loyalitetsforpligtelse

Som medarbejder har du pligt til at optræde loyalt over for din arbejdsgiver. Det betyder, at du ikke må ikke foretage dig noget, der kan skade din arbejdsgiver.

Du er her

Din loyalitetsforpligtelse over for din arbejdsgiver betyder, at du fx ikke må:

  • arbejde for en konkurrent
  • starte en konkurrerende virksomhed
  • tale dårligt om din arbejdsgiver (fx på sociale medier)
  • videregive fortrolige oplysninger
  • nægte at udføre opgaver, din arbejdsgiver pålægger dig

Pligten til at være loyal mod din arbejdsgiver gælder altid. Det behøver altså ikke at være nævnt i din ansættelseskontrakt. Din loyalitetsforpligtelsen gælder også, når du fx bruger sociale medier i din fritid.

Du skal opføre dig loyalt i forhold til en arbejdsgiver fra det tidspunkt, hvor I aftaler, at du skal ansættes. Og du er omfattet af loyalitetspligten så længe, du er ansat.

Ved bortvisning

Hvis du bliver bortvist fra din arbejdsplads, kan din loyalitetsforpligtelse godt løbe videre indtil den dato, hvor din løn skulle være stoppet, hvis du var blevet sagt op eller selv havde sagt op. Det er altid en god idé at tage fat i en advokat hurtigst muligt, hvis du bliver bortvist.

 

Har du brug for hjælp til Ansættelse og arbejde?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp? Skriv til os
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Ansættelse og arbejde?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.