Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Advodan Maribo
Ring 46 14 59 00

C.E. Christiansens vej 2,
4930 Maribo
Tlf: 46 14 59 00
SEND OS EN E-MAIL

Se kort Kundeoplysninger

Advodan Maribo

Udlændinge KAN købe sommerhus/flexbolig i Danmark

Udlændinge KAN købe sommerhus/flexbolig i Danmark, hvis der opfyldes visse krav. Mange har fejlagtigt den opfattelse, at udlændinge ikke kan købe fritidsbolig i Danmark - men der skal faktisk alene opfyldes visse krav for at opnå tilladelse

Tidligere ophold i Danmark.

Efter praksis lægges hovedvægten af tilknytningsvurderingen på om ansøgeren regelmæssigt igennem en længere periode har afholdt en væsentlig del af sine ferier i Danmark.

F.eks. vil regelmæssige ferie over en periode på 25 år eller mere være udtryk for en særlig tilknytning til Danmark, medens ferieophold der fordeler sig over kortere tid end en 10-årig periode, sædvanligvis ikke betragtes som en tilknytning.

Hvis en ansøger tidligere har boet fast i Danmark i en periode af mindst 6 måneder, vil dette ligeledes indgå i vurderingen.

Det er vigtigt at perioder og eventuelt dokumentation fremgår af ansøgning.

Familiemæssig tilknytning til Danmark.

Det indgår også i vurderingen, om ansøgeren har særlig familiemæssig tilknytning til Danmark. F.eks. om ansøgeren har forældre eller bedsteforældre her i landet, som de pågældende har hyppig kontakt til. Det kan ligeledes dreje sig om ansøgere, hvis ægtefælle har bopæl eller anden særlig tilknytning til Danmark i erhvervelseslovens forstand.

Sproglig eller kulturel tilknytning til Danmark.

Det indgår i den samlede tilknytningsvurdering, om ansøgeren har sproglig eller kulturel tilknytning til Danmark. Det kan foruden kendskab til det danske sprog f.eks. være tilfældet, hvis ansøgeren har særligt kendskab til dansk historie, kulturliv og samfund og f.eks. holder sig orienteret via danske medier, er tilknyttet eller deltager i danske foreninger, kulturinstitutioner i udlandet eller lignende.

Andre relationer til Danmark kan også indgå i vurderingen af ansøgningen.

Mange udlændinge har opholdt sig i Danmark i kortere eller længere perioder i en del år - enten på ferier eller via arbejde, når lysten til at købe fritidshus i Danmark melder sig.

Der bliver givet flexboligtilladelser til rigtig mange hyggelige landejendomme i disse år - og reglerne for køb af flexbolig er de samme som sommerhus.

Ved køb af helårsejendomme kan køb altid ske, når ejendommen enten skal tjene til helårsbolig for køber eller erhvervelsen er en forudsætning for at udøve selvstændig virksomhed eller levere tjenesteydelser.

Efterspørgslen på køb fra udlændinge er stigende, og ADVODAN Lolland-Falster har hjulpet mange udlændinge igennem købsprocessen.

Du er velkommen til at kontakte vores boligrådgiver Anette Clausen for yderligere spørgsmål.

Anette Clausen
VIL DU VIDE MERE?

Anette Clausen

Ejendomsmægler Vis faglig profil
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.