PrivatErhverv
Jylland
Sjælland
Bornholm

Samvær

Hvis barnet ikke bor hos dig, har barnet krav på samvær med dig. Det bedste for barnet er, at I som forældre når til enighed om en samværsordning.

I bør underskrive en skriftlig samværsaftale, så I undgår uenigheder omkring fremtidigt samvær. Advodan Lyngby anbefaler, at I inddrager en advokat i udarbejdelsen af samværsaftalen. På Statsforvaltningens hjemmeside kan du finde en formular til samværsaftale. Det er vigtigt, at begge forældre underskriver aftalen, og at begge forældre har en kopi af aftalen.

Kan I ikke blive enige om samværsaftalen, tilbyder Statsforvaltningen yde gratis rådgivning og konfliktmægling. Rådgivningen kan hjælpe jer til at indgå aftale om samvær, som falder ud til barnets fordel. Det er en god idé, at have en advokat som bisidder ved disse møder.

 

Ændring af samværsaftalen

Ønsker du at ændre aftalen om samvær, og den anden part ikke ønsker dette, kan du sende en ansøgning om ændringer til Statsforvaltningen.

  • Du må forvente, at større børn vil blive hørt om ønsker for samvær. Disse ønsker følges som hovedregel for fastsættelse af fremtidigt samvær.
  • Hvis der allerede foreligger en underskrevet samværserklæring, ændrer Statsforvaltningen som udgangspunkt ikke på denne, medmindre der er sket markante ændringer i forholdene, eller hvis en ændring antages at være bedst for barnet.

Brug for hjælp?

Dennis Holm Pedersen

Advokat (H), Partner 46 14 51 09

0 kommentarer