PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Inkassofirma

Det kan være en vanskelig og langsommelig proces at inddrive gæld fra skyldnere. Derfor vælger nogle virksomheder at benytte sig af et inkassofirma, der kan inddrive beløbet på virksomhedens vegne.

Inkassofirma – det skal du være opmærksom på

Kan du ikke overskue at inddrive dine penge fra dårlige betalere, kan du vælge at lade et inkassofirma gøre det.

Du skal dog være opmærksom på en række ting, hvis du overvejer at overlade inddrivelsen af dine udeståender til et inkassofirma.

Abonnementsordninger

Mange inkassofirmaer har en abonnementsordning, der har en vis bindingsperiode. Det betyder, at det kan blive dyrt at inddrive din gæld, selvom abonnementet lyder billigt – særligt hvis du kun har en enkelt dårlig betaler eller to om året.

 

Komplicerede aftalebetingelser

Mange inkassofirmaer har nogle komplicerede aftalebetingelser. Du bør derfor gennemgå din aftale med inkassofirmaet grundigt, inden du skriver under på noget.

Du kan til enhver tid kontakte dit Advodan-kontor for en professionel gennemgang af den aftale, du bliver tilbudt af et inkassofirma.

 

Inkassofirmaet kan blive nødt til at give op

Inkassofirmaer kan blive tvunget til at give op, hvis skyldner ikke vil betale sin regning. Det betyder, at inkassofirmaet ofte kun kan hjælpe dig med den udenretlige inddrivelse; dvs. inddrivelse der ikke involverer retten.

Hos Advodan kan vi varetage samme opgave som et inkassofirma, men uden abonnement og komplicerede aftalebetingelser.

Betingelser for at kunne overdrage din sag til et inkassofirma

Før et inkassofirma kan overtage din sag, kræver det, at du overholder rente- og inkassolovens regler. Det betyder blandt andet, at du skal have varslet din kunde eller skyldner om eventuel inkasso, hvis regningen ikke bliver betalt rettidigt. Du kan læse mere om inkassovarsel her.

 

Advodan kan inddrive din gæld

Hos Advodan kan vi varetage samme opgave som et inkassofirma, men uden abonnement og komplicerede aftalebetingelser. Hvis dine kunder nægter at betale, kan vi også tage sagen med videre både i civil- og fogedretten.

Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med inddrivelse af gæld, her.

Indsender formularen...

Har du brug for rådgivning?

Få hjælp til