PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Bliv klogere på reglerne for inkasso

Ønsker du at inddrive penge, som en kunde skylder din virksomhed, er det vigtigt, at du overholder reglerne for inkasso. Dem kan du læse mere om her på siden.

Du bør også være opmærksom på, at den gæld, du forsøger at inddrive, ikke er forældet. Herefter kan du nemlig ikke gøre krav på dine penge.

Har du brug for rådgivning vedrørende inkasso, kan du til enhver tid kontakte os for en samtale om din situation.

Lovgivning på inkasso-området

Relevante love for inkasso:

 

Relevante principielle domme:

  • U2004.99H – vedr. at tage bestridte fordringer til inkasso
  • U2016.652Ø – kompensationsgebyr tilladt pr. forfalden faktura
  • U2020.2188H – vedr. delvis forældelse

 

Regler om forløbet forud for inkasso

Der er få regler for, hvad du skal gøre, inden du overdrager en sag til inkasso. Dog skal du være opmærksom på, at dine udstedte fakturaer er gyldige.

Læs mere om kravene til fakturaer her.

Hos Advodan anbefaler vi dog, at du sender et eller to rykkerbreve forud for inkassovarslet, som en mere venlig påmindelse til skyldner om den ubetalte faktura.

Forudsætning for inkassosag

Det eneste krav for, at du kan tage en sag til inkasso, er (udover en gyldig faktura), at du sender skyldner et inkassovarsel først. Gør du det ikke selv, kan vi sende varslet for dig, inden vi opretter din inkassosag.

Der skal overholdes en række formalia i forbindelse med fremsendelse af et inkassovarsel. Dem kan du læse mere om her.

 

 

Rykkere og gebyr

Udover at fremsende inkassovarsel til skyldner behøver du ikke foretage dig noget forud for oprettelsen af din inkassosag. Hos Advodan anbefaler vi dog, at du sender et eller to rykkerbreve forud for inkassovarslet, som en mere venlig påmindelse til skyldner om den ubetalte faktura.

Når du sender rykkerbreve, herunder inkassovarsel, kan du ifølge inkassoreglerne vælge at opkræve et rykkergebyr som kompensation for dit arbejde. Gør du det, skal du overholde tre regler. Læs mere om reglerne for rykkergebyr her.

 

Regler for inkasso

Der gælder en lang række regler for inkassoproceduren, og derfor kan det være en fordel at alliere sig med en inkassospecialist.

Når du overdrager din inkassosag til Advodan, sørger vi for at overholde inkassoloven, reglerne for god inkassoskik og anden relevant lovgivning.

Du kan læse mere om god inkassoskik og Advodans opstart af inkassosager her

Indsender formularen...

Har du brug for rådgivning?