PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Rykkergebyrer: Hvad er reglerne?

Regler for rykkergebyr

Du må sende den første rykker umiddelbart efter forfaldsdatoen på den ubetalte faktura. Du har ret til at opkræve et rykkergebyr allerede fra den første rykker.

Når din kunde ikke betaler rettidigt, skal du bruge arbejdstid på at påminde kunden om betalingen. Som kompensation for det arbejde, kan du opkræve rykkergebyr.

Når din kunde ikke betaler rettidigt, skal du bruge arbejdstid på at påminde kunden om betalingen. Som kompensation for det arbejde, kan du opkræve rykkergebyr.

Derudover gælder følgende:

  • Du må opkræve op til 100 kroner (momsfrit) pr. rykker
  • Du må maksimalt opkræve gebyr for tre rykkere pr. faktura
  • Du skal give en betalingsfrist på minimum ti dage for hver rykker, hvis du opkræver gebyr

 

Hent gratis rykkerskabeloner

Hos Advodan anbefaler vi, at du fremsender to til tre rykkere, hvoraf den sidste er et inkassovarsel. På den måde bruger du ikke ressourcer på at sende rykkere, du ikke kan opkræve kompensation for.

Vi har udarbejdet tre skabeloner til rykkere, du kan downloade gratis her. Udfyld de tomme felter og send dine rykkere afsted på få minutter.

 

Kompensationsbeløb ved erhvervsforhold

Udover rykkergebyrer kan du opkræve et kompensationsbeløb på 310 kroner, hvis der er tale om et erhvervsforhold – altså hvis skyldner er en virksomhed. Dette beløb kompenserer for den forsinkede betaling og ikke for dit arbejde med at påminde om det.

Du kan opkræve kompensationsbeløbet når som helst i rykkerforløbet. Du kan altså tilføje det allerede dagen efter forfaldsdatoen, men du kan også vente til senere eller helt undlade at opkræve det.

Får du hjælp hos Advodan til inddrivelse af din gæld, pålægger vi automatisk kompensationsbeløbet for dig ved sagens opstart.

Eksempel på sagsforløb med opkrævning af rykkergebyr

1. rykker, betalingsfrist på 10 dage = 100,00 kr.
2. rykker, betalingsfrist på 10 dage = 100,00 kr.
3. rykker, betalingsfrist på 10 dage = 100,00 kr.
4. rykker = 0,00 kr.

Kompensationsbeløb (kun erhverv) = 310,00 kr.

I alt = 300,00 kr. (610,00 kr. for erhverv)

 

Vær opmærksom på, at du foruden rykkergebyrer har mulighed for at opkræve procesrente under visse betingelser. Det kan du læse mere om her.

Indsender formularen...

Har du brug for rådgivning?

Få hjælp til