PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Få styr på virksomhedens kontrakter

Som virksomhedsejer vil du formodentlig sætte din underskrift på mange forskellige kontrakter gennem tiden – fx ansættelseskontrakter, vedtægter, databehandlingsaftaler, lejekontrakter og leverandøraftaler. Læs her, hvad du skal være opmærksom på, og hvordan en advokat kan hjælpe dig.

Skriftlige kontrakter er afgørende for virksomhedsdrift i alle brancher. En udførlig kontrakt med detaljerede vilkår sikrer begge parter bedst muligt mod konflikter og hjælper også med at afgøre de konflikter, der alligevel måtte opstå.

 

Undgå kontraktens faldgruber

Der er forskellige faldgruber ved forskellige former for kontrakter – dem kan en advokat vejlede dig om. For alle typer kontrakter bør du dog stille tre spørgsmål for at undgå de overordnede faldgruber.

 

1) Er kontrakten gyldig?

Der er rimelig stor frihed i forhold til udformning og indhold af de fleste kontrakter. Alligevel skal du være opmærksom på, hvilke regler der gælder på det område, din kontrakt regulerer. Hvis du fx indskriver noget i en ansættelseskontrakt, som strider imod ansættelsesbevisloven, er aftalen ikke juridisk gyldig; heller ikke selvom både du og din nye medarbejder har underskrevet den.

 

2) Er vigtige forhold ensrettet mellem dine kontrakter?

Om kontrakten skal ensrettes med andre kontrakter, afhænger selvfølgelig af, hvilken type kontrakt der er tale om. I mange tilfælde kan ensretning dog have stor betydning for virksomhedens likviditet, da det fx sikrer, at du først skal betale dine underleverandører, når du selv har modtaget betaling for en opgave. Tilsvarende kan du sikre, at dine leverandører ikke har fraskrevet sig ansvar, som du kan blive holdt ansvarlig på. Du bør derfor sikre, at kontrakterne udarbejdes, så risici og betalingsstrømme ind og ud af din virksomhed følges ad. Det kan en advokat hjælpe dig med.

 

3) Er det muligt at komme ud af kontrakten på rimelige vilkår?

Det kan være både besværligt og dyrt at komme ud af samarbejdet med fx en entreprenør, som du er utilfreds med, hvis det ikke på forhånd er indtænkt i entreprisekontrakten. Inden du underskriver en kontrakt, bør du derfor sikre, at mulighederne for og eventuelle omkostninger ved at bryde kontrakten er beskrevet – også selvom du ikke forestiller dig, at det bliver relevant, når du påbegynder et nyt samarbejde.

 

Den gode kontrakt

En god kontrakt beskriver alle forhold, der er relevante for den konkrete aftale, den regulerer. Disse forhold er desuden præcist beskrevet, så der ikke kan opstå tvivl om, hvad der menes. Inden du skriver under, er det en god idé at sende kontrakten forbi din advokat for at sikre dig, at den er tilstrækkelig udførlig og præcis.

Hos Advodan anbefaler vi, at du har klare mål og retningslinjer for din virksomheds kontrakter. Det giver bedre mulighed for at indgå gode aftaler, og samtidig giver det dig mulighed for at ensrette dem.

 

Kontrakter i advokatkvalitet

Hos Advodan har vi specialiserede advokater inden for alle dele af erhvervsretten. Vi kan hjælpe din virksomhed med at:

  • Afdække hvilke kontrakter, virksomheden mangler
  • Udarbejde nye kontrakter
  • Gennemgå og eventuelt forhandle eksisterende kontrakter
  • Ensrette virksomhedens kontrakter og sikre værdier
Indsender formularen...

Har du brug for hjælp til din virksomheds kontrakter?

0 kommentar

0 / 700 tegn