PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Sådan kan en advokat med speciale i byggesager hjælpe dig

Når du bygger til, om eller helt nyt, kan der hurtigt opstå juridiske spørgsmål eller konflikter med entreprenøren. Står du med en byggesag, står vores advokater med speciale i byggesager klar til at hjælpe dig.

Uanset hvilken fase af byggeprocessen du befinder dig i, kan vores advokater med speciale i byggesager og entrepriseret hjælpe dig. Her på siden kan du læse om hvilke situationer du med fordel kan tage en advokat med på råd.

 

Få hjælp af en advokat med erfaring i byggesager

Hos Advodan står vi klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for personlig rådgivning af en boligadvokat med erfaring i byggesager og entrepriseret. Vi kan hjælpe dig, uanset om du skal udarbejde en byggekontrakt med din entreprenør, eller om du har en sag på vej til voldgiftsretten. Klik på din situation og læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

  1. Jeg ønsker rådgivning om mit byggeprojekt og byggeriets regler, fx
    • Hvor må jeg bygge?
    • Hvor højt eller stort må jeg bygge?
    • Skal jeg bruge en byggetilladelse?
  2. Jeg har brug for hjælp til byggekontrakten
  3. Jeg skal bruge en advokat til min byggesag i retten

 

 

 

Sådan kan en advokat hjælpe med din byggesag eller dit byggeprojekt

Her har vi samlet en række af de udfordringer, som mange støder på, når de begiver sig ud i et byggeprojekt – og hvor en advokat med erfaring i byggesager med fordel kan inddrages.

Regler for byggeri

Står du over for et byggeprojekt, skal du være opmærksom på, at der en række regler og love, som du skal overholde. Gør du ikke det, kan det få store konsekvenser for dit byggeri og i værste fald din pengepung.

Desværre er lovgivningen ikke altid letforståelig, og der opstår ofte mange juridiske spørgsmål i denne sammenhæng. For hvad siger byggeloven egentlig? Og hvornår skal man have en byggetilladelse?

Med en advokat ved din side sikrer du, at dit byggeprojekt overholder alle gældende love og regler.

Du kan læse mere om reglerne for byggeri her.

En god byggekontrakt er helt essentiel for dit byggeprojekts succes. Det er nemlig heri, at du og din entreprenør dokumenterer alle forhold og aftaler i projektet.

Den gode byggekontrakt

For mange kan det også være en udfordring at udarbejde en god byggekontrakt. For hvordan ser en byggekontrakt ud, og hvad skal den indeholde?

En god byggekontrakt er helt essentiel for dit byggeprojekts succes. Det er nemlig heri, at du og din entreprenør aftaler, hvornår byggeprojektet skal stå færdigt, hvem der har ansvar for hvad, og hvordan I håndterer eventuelle fejler, mangler og forsinkelser i projektet.

Du kan læse mere om byggekontrakten her.

Fejl og mangler

Vælter det pludselig ind med vand i kælderen, har du opdaget en revne i muren, eller lever isolationen ikke op til kravene? Har du kastet dig ud i byggeprojekt, kan du komme ud for, at der forekommer fejl og mangler. I nogle tilfælde vil det være indlysende, hvem der bærer ansvaret, mens det i andre tilfælde kan være sværere at gennemskue. Fejl og mangler kan særligt blive en udfordring, hvis der ikke står noget herom i byggekontrakten.

Hvis der opstår fejl og mangler i dit projekt, og du og entreprenøren ikke kan blive enige om, hvem der er ansvarlig for udbedringerne, kan du med fordel alliere dig med en advokat i byggesager. På den måde kan du få afklaret, om du har ret til at kræve en udbedring – og hvis du har, sørger vi for, at du har de juridiske argumenter på plads.

 

Konflikter med entreprenør og samarbejdspartnere

Af og til sker det, at en bygherre kommer i direkte konflikt med sin entreprenør. Sådan en konflikt kan i yderste konsekvens føre til retssager. I sådanne situationer kan det være nødvendigt at kontakte en advokat.

Indsender formularen...

Har du brug for rådgivning?