Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Inkasso

God inkassoskik

Når du skal inddrive penge, skal det ske på en rimelig og forsvarlig måde. Det kaldes god inkassoskik, og den skal du følge.

Du er her

Lovlig inkassation betyder i praksis,

 • at du skal forholde dig kvalificeret til skyldners eventuelle indsigelser og svare på dem.

 • at du ikke må fortsætte inddrivelsen, hvis skyldner er under gældssanering, konkurs eller lignende.

 • at du skal foretage så lempelige skridt over for skyldner som muligt.

 • at du kun må kræve betaling af forfaldne beløb.

 • at du ikke må offentliggøre, at inkassation forsøges, eksempelvis ved påtryk på kuverten med ”Inkassorykker” eller lignende.

 • at du ikke må true med fogedretten, medmindre der allerede eksisterer et fundament. (Et fundament er fx et underskrevet frivilligt forlig, en underskrevet skylderklæring, et gældsbrev eller lignende.)

 • at du gerne må indberette til RKI eller Debitor Registret – medmindre skyldner har fremsat indsigelse imod kravet, uanset om det er skriftligt eller mundtligt.

 
Personlige henvendelser

Personlige henvendelser til en skyldner, som er privatperson, må kun foretages

 • i tilfælde, hvor skyldner selv har anmodet om det eller

 • i tilfælde, hvor skyldner træffes på offentlige steder eller

 • på skyldners bopæl på hverdage mellem kl. 8.00 og 21.00 samt lørdage mellem kl. 8.00 og 16.00

Du må ikke henvende dig til skyldner på juleaftensdag, nytårsdag og grundlovsdag. Der må heller ikke ske henvendelse på skyldners arbejdsplads.

Tilbagetagelse af løsøre

Du må kun tilbagetage løsøre fra skyldner, hvis skyldner skriftligt samtykker. Hvis du vil tage løsøre tilbage uden samtykke, skal det ske med hjælp fra fogedretten og eventuelt din advokat.

 
Rykkerproces via e-mail 

Når du sender en rykker ud til en skyldner via e-mail, er der forskellige forhold, der gør sig gældende for, hvordan du overholder god skik.

 • Hvis du vil sende en rykker på e-mail, skal du have din kundes samtykke til det. Det er nemlig ikke nok, at vedkommende selv har oplyst sin e-mailadresse til dig eller til ADVODAN eller selv tidligere har kommunikeret til jer på e-mail. Du kan eksempelvis få kundens samtykke til, at al korrespondance, fakturering og rykkerproces foregår via e-mail, ved at skrive det ind i dine forretningsbetingelser.

 • Er der tale om en skyldner, som er erhvervsdrivende, og er e-mailadressen fundet på firmaets hjemmeside eller hos Erhvervsstyrelsen, kan der sendes en e-mail direkte til denne uden aftale.

 • Endeligt er det god skik at ”tale pænt og høfligt” til skyldner og kun sende sagligt og formelt indhold. Husk at sørge for, at dine varsler er korrekte i forhold til gældende lovgivning.

 

Ønsker du at starte en inkasso-sag, kan du udfylde nedenstående formular. Oplysningerne sendes til dit nærmeste ADVODAN-kontor (baseret på dit postummer). Du vil efterfølgende blive kontaktet af en inkasso-medarbejder for det videre forløb.

Når du trykker på ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail til dit nærmeste ADVODAN-kontor med de indtastede oplysninger. Derefter vil du blive kontaktet af en inkasso-medarbejder for det videre forløb.

Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor.
Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret.
Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Tak

Du vil blive kontaktet af en
advokat fra ADVODAN inden længe.

Har du brug for hjælp til Inkasso?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Inkasso?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.