PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Indsigelse mod et inkassokrav

Hvis du oplever, at en skyldner gør indsigelser mod et krav, bør du hurtigst muligt tage stilling til indsigelsen og sende et svar til skyldner.

Der er tale om en indsigelse, hvis skyldner erklærer sig uenig i kravet. Der skal være en vis substans i indsigelsen, og indsigelsen skal være ret konkret, fx at der er mangler ved en leveret vare eller noget udført arbejde.

 

Inkasso og indsigelse

Sender du en sag til inddrivelse hos Advodan, skal du ud over kopi af faktura, rykkerbreve m.v. medsende kopi af skyldners indsigelser, dit svar til skyldner og/eller din stillingtagen til indsigelsen.

Kan du afvise indsigelsen som åbenlyst ubegrundet (fx hvis skyldner oplyser at have betalt uden at kunne fremvise kvittering, og betaling ikke er modtaget), kan du tage kravet til inkasso, selvom skyldneren har gjort indsigelse.

Kan du derimod ikke afvise indsigelserne som åbenlyst ubegrundede, herunder indsigelser vedrørende mangler eller pris, kan kravet – i henhold til inkassoloven – ikke tages til inkasso. I disse tilfælde skal der fremsendes et brev til skyldner med opgørelse over kravet (uden inkassoomkostninger) og med oplysning om, at hvis der ikke sker betaling, vil sagen blive fortsat i retten.

 

Hvis skyldner fastholder indsigelsen

Når der er tvist mellem dig og en skyldner, er det nødvendigt at udtage stævning med henblik på en egentlig retssag. Er hovedstolen under 50.000 kroner, vil sagen blive ført under småsagsprocessen, hvor retten kun delvist dækker omkostningerne til din advokat.

Når der er opnået fundament i sagen (enten ved dom eller hvis skyldner har underskrevet en skylderklæring), kan skyldner blive indberettet til RKI og Debitorregistreret. Sagen kan efterfølgende sendes i fogedretten for sikring af dit krav ved udlæg i skyldners eventuelle aktiver.

Indsender formularen...

Har du brug for rådgivning?

Få hjælp til