Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Inkasso

Betalingspåkrav

Hvis du forgæves har sendt rykkerbreve/inkassovarsel til kunde, og du ikke forventer, at skyldner protesterer mod kravet, kan du fremsende et betalingspåkrav til fogedretten. Fogedretten vil herefter videresende det til skyldner og give skyldner en frist på 14 dage til at protestere mod kravet.

Du er her

Hvis der er problemer med at få gælden inddrevet, kan ADVODAN sende din sag direkte i fogedretten uden forudgående dom eller underskrevet skylderklæring. Det kaldes et betalingspåkrav.

Med betalingspåkravet kan du opnå:

 • 10 års forældelsesfrist (i stedet for 3 år)
 • Eventuel politifremstilling eller udkørende fogedforretning
 • Tvangsinddrivelse og evt. bortauktionering
 • 1. påtegning med tilkendte sagsomkostninger. Beløbet forhøjes på skyldners gæld og er samtidig med til at dække omkostningerne for kreditor
 • 2. påtegning, der svarer til en dom eller en underskrevet skylderklæring
 • Besparelse af tid og omkostninger, da en forudgående dom er unødvendig

Foruden vores omkostninger skal du betale et gebyr på 700 kr. til staten, når du indgiver betalingspåkrav til fogedretten. Er kravet mellem 50.000 – 100.000 kr., beregnes gebyret som > 50.000 kr.: 750 kr. + 1,2% af det beløb, der overstiger 50.000 kr. med tillæg af 300 kr.

Betalingskrav - Følgende skal være opfyldt:

 • Du skal have sendt en faktura samt efterfølgende rykkerbreve/inkassovarsel til skyldner
 • Skyldner har ikke gjort indsigelse i kravet. Har skyldner gjort indsigelser, er det nødvendigt at udtage en stævning mod skyldner
 • Retskredsene benytter digital forkyndelse, hvorfor e-mail adresse, telefonnummer, CVR-nr. CPR-nr. er vigtigt 

Gør skyldner indsigelse imod kravet efter fremsendelse af betalingspåkrav til fogedretten, kan sagen fortsættes som en almindelig sag i civilretten. AVODAN regner i disse tilfælde efter medgået tid og behandler sagen som en almindelig retssag.Vi tilbyder:

 • Indlevering af betalingspåkrav
 • Opnåelse af fogedretsdom med påtegning
 • Behandling af sagen i fogedretten
 • Indberetning til RKI og Debitorregistret

 

Ønsker du at starte en inkasso-sag, kan du udfylde nedenstående formular. Oplysningerne sendes til dit nærmeste ADVODAN-kontor (baseret på dit postummer). Du vil efterfølgende blive kontaktet af en inkasso-medarbejder for det videre forløb.

Når du trykker på ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail til dit nærmeste ADVODAN-kontor med de indtastede oplysninger. Derefter vil du blive kontaktet af en inkasso-medarbejder for det videre forløb.

Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor.
Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret.
Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Tak

Du vil blive kontaktet af en
advokat fra ADVODAN inden længe.

Har du brug for hjælp til Inkasso?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Inkasso?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.