Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Patent og varemærke

Brugsmodel - det lille patent

Brugsmodel er en beskyttelse, der minder om patent, og derfor er brugsmodel også kendt som "det lille patent". Det er lettere at opnå brugsmodel end patent, men der er en række forskelle, som er vigtige at kende, inden du beslutter dig for brugsmodel eller patent.

Du er her

Brugsmodel bruges typisk til at beskytte nye opfindelser og produkter. I modsætning til patent kan brugsmodel ikke bruges til at beskytte produktionsprocesser og fremstillingsmetoder.

Der er strenge krav for brugsmodel. Det kan kun gives til produkter, der er nye og tydeligt adskiller sig fra eksisterende produkter. Kravene er dog ikke helt så høje som ved patent. En brugsmodel gælder kun 10 år, hvor et patent kan gælde i op til 20 år.

Ansøgning om brugsmodel er en kompliceret proces, der stiller store krav til papirarbejdet. Du har for eksempel mulighed for at ansøge om brugsmodel i en lang række lande verden over, men der findes ikke et fælles internationalt system. Derfor skal du ansøge direkte i hvert enkelt land.

Har du brug for hjælp til Patent og varemærke?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Patent og varemærke?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.