PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Få hjælp til din virksomhedsdrift

På vores virksomhedssider bliver du godt klædt på til at håndtere de juridiske aspekter af din virksomhedsdrift. Find det emne, der er relevant for dig, eller kontakt en erhvervsadvokat for sparring om juraen i din virksomhed.

Der er mange ting, der bør tages stilling til i forbindelse med driften af en virksomhed – uanset om din virksomhed har været etableret længe, eller du lige er kommet i gang. Hos Advodan har vi stor erfaring med rådgivning om virksomhedsdrift, og vi står klar til at hjælpe dig med juridiske løsninger skræddersyet til din virksomhed.

Ansættelsesret – få hjælp til personalejuraen

Som arbejdsgiver er det vigtigt, at du har styr på personalejuraen. Det er dit ansvar, at du overholder loven og løbende holder dig orienteret om nye regler inden for ansættelsesretten.

Har du brug for rådgivning om personalejuraen og dine ansatte, står vi klar til at hjælpe dig. Vi tilbyder blandt andet rådgivning om:

Dine ansatte

Få overblik over de vigtigste regler i funktionærloven

Ansætter du en funktionær, skal du være opmærksom på, at medarbejderen er omfattet af funktionærloven. Det betyder i praksis, at medarbejderen er dækket af en række beskyttelsesregler, som du som virksomhedsejer eller arbejdsgiver ikke kan aftale dig ud af.

I vores guide kan du læse mere om, hvad der kendetegner en funktionær, og hvilke vilkår du som arbejdsgiver skal være særligt opmærksom på både før, under og efter en ansættelse.

Læs guiden her

Markedsføringsloven – få gennemgået din virksomheds markedsføringsindsatser  

Som erhvervsdrivende skal du overholde markedsføringsloven, når du markedsfører din virksomheds varer og ydelser. Mange erhvervsdrivende har dog svært med at gennemskue reglerne og kan ubevist komme til at overtræde loven. Derfor har vi lavet en række guides, der hjælper dig til at overholde reglerne inden for blandet andet influencer marketing, markedsføring på sociale medier, konkurrencer, telefonsalg og e-mail marketing. Du finder alle vores guides om markedsføringsloven, her.

Du kan også kontakte en af vores advokater med speciale i markedsføringsloven, så I sammen kan gennemgang din virksomheds markedsføringsindsatser.

Markedsføring

Guide: Sådan overholder du reglerne for markedsføring på de sociale medier

Det kan være svært at navigere i reglerne for markedsføring på de sociale medier. Derfor har vi lavet en guide, der hjælper dig til at forstå reglerne, når du benytter de sociale medier som markedsføringsværktøj. Overholder du dem, er du godt på vej til at sikre, at din virksomhed overholder lovgivningen.

Læs guiden her

Virksomhedsdokumenter – få styr på de vigtige og de lovpligtige

Der er mange dokumenter at holde styr på – både ved virksomhedsopstart, men også når der sker forandringer i din virksomhed.

Du skal bl.a. have udformet din virksomheds vedtægter, der sætter rammerne for de interne retningslinjer i virksomheden. Hvis I er flere medejere i virksomheden, anbefales det også, at I tager stilling til en lang række spørgsmål vedrørende rettigheder, forpligtelser og samarbejde, og får det skrevet ind i en ejeraftale.

Derudover er det lovpligtigt at lave en ejerbog, der dokumenterer virksomhedens kapitalejere og panthavere, ligesom det ifølge selskabsloven er et krav at have en direktørkontrakt, såfremt du ansætter en direktør, der er medejer af din virksomhed.

Hvis du samarbejder med en række leverandører, kan det også være en god idé at udarbejde en leverandøraftale, så der er klarhed over rammerne for jeres samarbejde.

AdvodanHub

AdvodanHub - din virksomheds dokument- og datarum

Kunne du tænke dig et sikkert sted til at opbevare og styre din virksomheds centrale dokumenter og data? Med AdvodanHub kan du nemt og effektivt få sat alle din virksomheds dokumenter i system og dele relevant data med dine samarbejdspartnere.

Opret en gratis bruger og kom i gang i dag!

Patent og varemærke – få styr på dine immaterielle rettigheder

Et patent eller et varemærke kan være afgørende for en virksomheds succes. Det beskytter teknologier og mærker mod kopiering fra konkurrenter, og det kan medvirke til at øge investorers interesse og skaffe kapital til din virksomhed.

Læs vores guides og bliv klogere på, hvordan du beskytter din virksomhed med immaterielle rettigheder. Vi giver dig blandt andet indblik i betingelserne for patentret, brugsmodel og varemærkebeskyttelse.

Har du brug for rådgivning om, hvordan du bedst sikrer din virksomhed med immaterielle rettigheder, kan du kontakte en af vores patent- og varemærkespecialister her.

Patent

Søg patent på din opfindelse

Hvis du har fået en god idé, kan du gøre klogt i at søge patent på opfindelsen. På den måde sikrer du, at andre virksomheder ikke kopierer din opfindelse. Det er dog bekosteligt at søge patent, og din opfindelse skal leve op til en række betingelser, før din ansøgning kan blive godkendt.

Læs mere om betingelserne og hvordan du søger patent, her.
Indsender formularen...

Kontakt en erhvervsadvokat fra Advodan, så I sammen kan afdække din virksomheds behov for juridisk bistand.

Få hjælp til