Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Selskabskonstruktion og virksomhedsformer

Hvad er en direktørkontrakt

Når du ansætter en direktør i dit selskab, er det vigtigt, at du sørger for, at der bliver indgået en direktørkontrakt mellem direktøren og selskabet.


Direktører skal registreres hos Erhvervsstyrelsen, og de er omfattet af de regler, der gælder for direktører efter selskabsloven. Selskabsloven siger blandt andet noget om, hvad en registreret direktørs rettigheder, ansvar og opgaver er.

Når dit selskab indgår en kontrakt med den registrerede direktør, sikrer I, at I får afstemt forventninger om ansættelsen, og at vilkårene for ansættelsen bliver dokumenteret. På den måde minimeres risikoen for uenighed mellem jer, og skulle der opstå uenighed, giver kontrakten forhåbentlig svaret på, hvordan uenigheden skal løses.

Hvis direktøren er ejer i selskabet, har I ifølge selskabsloven pligt til at lave en direktørkontrakt, da I har pligt til nedfælde alle aftaler mellem ejer og selskabet på papir.

Hvad skal direktørkontrakten indeholde?

Der er findes ingen særlige krav til, hvad en direktørkontrakt skal indeholde, og derfor er det op til parterne selv at bestemme, hvad de skal  have med i direktørkontrakten.

En registreret direktør er fx ikke omfattet af funktionærloven og ferieloven, sådan som de fleste andre ansatte normalt er. Det skyldes, at man anser en registreret direktør for at være arbejdsgiver og ikke arbejdstager. Du kan dog godt aftale med en registreret direktør, at reglerne i funktionærloven og ferieloven skal gælde for hans/hendes ansættelse.

En direktørkontrakt vil typisk indeholde følgende:

 • Ansvarsområde og stillingsbeskrivelse
 • Arbejdssted og arbejdstid
 • Anden beskæftigelse under ansættelsen (fx bestyrelseshverv i andre virksomheder)
 • Aflønning (fx fast gage, fri bil, fri telefon, bonus, aktieoptioner, pensionsordning)
 • Ret til fravær som følge af ferie og sygdom og ret til løn under fravær
 • Konkurrence- og/eller kundeklausul under og efter ansættelsen
 • Tavshedspligt om virksomhedens forhold under og efter ansættelsen
 • Loyalitetspligt under og efter ansættelsen (dvs. pligt til ikke at skade virksomhedens omdømme)
 • Opsigelsesvarsler fra direktørens og virksomhedens side
 • Ophævelse uden varsel ved væsentlig misligholdelse fra direktørens eller virksomhedens side
 • Afgørelse af uenigheder om ansættelsesforholdet (fx mægling og derefter voldgift eller domstole).

Har du brug for hjælp til Selskabskonstruktion og virksomhedsformer?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe dig med en direktør-kontrakt?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Selskabskonstruktion og virksomhedsformer?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.